Jasikevičus: Mladiću, porodica važnija od košarke

Na konferenciji za medije novinar je postavio pitanje treneru Žalgirisa Šarunasu Jasikevičusu o neigranju Avgusta Lime i dobio neočekivan odgovor.

M.LJ.Izvor: B92
Podeli
Getty images
Getty images

Žalgiris u polufinalu litvanskog plejofa vodi protiv Neptunasa sa 2-0 u seriji i na dva trijumfa je od finala. U poslednjoj utakmici nije igrao krilni centar Avgusto Lima.

Jasikevičus je upitan šta misli o odsustvu igrača zbog rođenja deteta.

"Šta mislim o tome? Šta mislim o tome? Pa, ja sam mu i dozvolio", odgovorio je trener Žalgirisa i legenda evropske košarke.

Novinar je potom upitao i da li je normalno da igrač ode u toku polufinala.

"Da li vi imate decu? Kada budete imali decu, mladiću, tada ćete shvatiti. Zato što je to maksimum ljudskog iskustva. Dobro vam je pitanje. Da li vi mislite da je košarka najvažnija stvar na svetu?" upitao je Jasikevičus novinara.

Nakon što je dobio odgovor da nije, ali da je u toku ipak polufinale, Šaras je nastavio "Polufinale? Kome je ono bitno?".

"Timu", rekao je novinar.

"Timu? Kom timu? Jeste li videli broj navijača na tribinama? Važno je? Kada budete imali prvo dete, onda ćete shvatiti šta je najvažnija stvar u životu. Dođite tada i pričaćemo ponovo, jer ništa ne može da bude lepše od rođenja deteta. Verujte mi. Nisu to ni titule ni bilo šta drugo. Lima je trenutno u raju. Stvarno sam srećan zbog njega", objasnio je Jasikevičus.

strana 1 od 2 idi na stranu