Nova vest
Košarka

Petak, 12.05.2017.

19:00

KLS: Zvezda rutinski zadržala nepobedivost

Crvena zvezda savladala je Dinamik u hali 'Aleksandar Nikolić' u meču sedmog kola Superlige Srbije – 87:68 (41:29).

Izvor:

Autor:

KLS: Zvezda rutinski zadržala nepobedivost
StarSport

Srpski i regionalni šampion kontrolisao je ritam meča od samog starta, na veliki odmor otišao je sa 12 poena viška, da bi u trećoj deonici u potpunosti razbio rivala za +30.

Međutim, iako su izabranici Miroslava Mute Nikolića u trećem periodu ubacili svega osam poena, gosti nisu odustajali, pa su poslednjih deset minuta igre otvorili fantastičnom serijom 24:2.

Uspeli su da priđu na 12 poena zaostatka, ali je onda usledio odgovor crveno-belih koji ipak rutinski stižu do sedmog trijumfa.

Tim Dejana Radonjića je na taj način ostao jedina neporažena ekipa u domaćem šampionatu, dok je Dinamik pretrpeo četvrti poraz.

Zvezdu je do trijumfa predvodio tandem Amerikanaca – Čarls Dženkins ubacio je 18, Nejt Volters 16 poena, dok je dvocifren učinak imao i Marko Simonović sa 10. Istakao se još i Nemanja Danbugić sa devet poena, odnosno Stefan Jović sa šest uz sedam asistencija.

U ekipi Dinamika istakao se Devin Bruks sa 18 poena i pet skokova, dok je Marko Čakaravić dodao 11.

Zvezda je predvođena raspoloženim povratnikom Čarlsom Dženkinsom, koji je propustio prošlo kolo zbog povrede, bolje počela i, uz poene Nemanje Dangubića i Ognjena Dobrića, posle pet minuta igre stvorila prvu osetniju prednost – 15:10.

Međutim, gosti su uspeli da brzo odgovore i približe se na posed zaostatka, ali je onda usledio novi nalet crveno-belih, koji preko Marka Gudurića, odnosno spomenutog Dobrića i Voltersa ponovo stvaraju značajno vođstvo posle deset minuta košarke – 24:16.

Ni drugi kvartal se nije previše razlikovao od prvog, najpre smo gledali bolju igru Zvezde, Volters je vezao pet poena i pokrenuo novu seriju svog tima, da bi crveno-beli onda uspeli da zaustave odgovor rivala i po prvi put steknu dvocifrenu prednost – 32:22.

Pokušavao je Dinamik i sada da se vrati, u prvi mah je i uspeo prišavši na samo pet poena zaostatka, ali je domaćin onda dodatno podigao nivo igre i na veliki odmor otišao sa 12 poena viška – 41:29.

Dženkins i Volters nastavili su da komanduju i diktiraju ritam meča, a prednost šampiona Srbije samo je rasla. Gostima je, pritom, totalno stao šut, gubili su i lopte u serijama, pa je domaćin posle 25 minuta igre imao dvadeset poena prednost – 51:31.

Domaćin je igrao raznovrsno i silovito, Dinamik nikako nije uspevao da dođe do poena, da bi Voltersa sa linije bacanja stavio tačku na treću četvrtinu, u kojoj su gosti ubacili svega osam poena, za ogromnih +33 – 70:37.

Početak poslednje četvrtine doneo nam je veliko opuštanje crveno-belih, što svakako neće biti po volji trenera Radonjića. Dinamik je to iskoristio na maksimalan način – napravivši seriju od 22:4 – 72:57.

Dinamik je nastavio svoju fantastičnu seriju, prišao je na samo 12 poena zaostatka, ali je domaćin onda napokon odgovorio i bez većih problema priveo susret kraju – 87:68.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve