Srbija do SP može preko Nemaca, Rusa, Crne Gore...

Žreb za kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Kini 2019. godine na programu je nedelju u kineskom gradu Gvangdžou.

P.T.Izvor: B92
Podeli
StarSport
StarSport

Reprezentacija Srbije nalazi se u prvom šeširu sa Španijom, Francuskom i Litvanijom, sa kojima neće moći da se sastane u grupama.

Takođe, izabranici Aleksandra Đorđevića izbećiće ekipe iz drugog i trećeg šešire, a to su reprezentacije Grčke, Italije, Hrvatske, Turske i druge.

Srbija će se ukrštati sa selekcijama iz četvrtog i petog “pota“, kao i iz osmog gde će učesnike odrediti dodatne kvalifikacije.

Mogući protivnici vicešampionu sveta biće po jedna ekipa iz četvrtog, petog i osmog šešira: Rusija, Slovenija, Mađarska, Gruzija (četvrti), Nemačka, Belgija, Poljska i Crna Gora (peti) i kvalifikant iz osmog.

Reprezentacije će biti podeljene u osam grupa, a svaka će sadržati po četiri selekcije. Od 32 evropske 12 će se plasirati na Svetsko prvenstvo, a ukupan broj reprezentacija biće 32.

Posle prve runde, 24 evropske ekipe plasiraće se u drugu rundu, gde će se oformiti nove četiri grupe po šest ekipa. Najbolje tri iz svake plasiraće se na Svetsko prvenstvo. Period kvalifikacija biće od novembra 2017. do februara 2019. godine.

Na ceremoniji, glavnu ulogu u izvlačenju kuglica imaće legenda NBA Skoti Pipen, bivši ruski košarkaš Andrej Kirilenko, trenutno najbolji igrač Kine Ji Janlian i Australijanac Endrju Gejz. Oni će učestvovati u izvlačenju 80 timova koji će biti podeljeni u četiri regionalne grupe: Evropa, Afrika, Amerike i Azije sa Okeanijom.

Ceremonija po srednje evropskom vremenu kreće u 14.00.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.