Srbija ka SP bez Jokića, Bjelice, Bogdana i Tea?

Srbija bi mogla da bude oslabljena u kvalfikacijama za SP neigranjem Jokića, Bjelice, Bobija i Bogdanovića i Teodosića ukoliko njih dvojica odluče da odu u NBA.

Izvor: B92
Podeli
Getty Images
Getty Images

Naime, čelni ljudi najjače lige na svetu, neće dozvoliti Amerikancima da u toku sezone igraju za reprezentaciju, što je očekivana odluka.

Ali ova informacija mogla bi i nas da zahvati, s obzirom da Nikola Jokić izrasta u zvezdu, Nemanja Bjelica pružao dobre partije, dok se od Marjanovića očekuje da dobije znatno veću minutažu.

Još kad ovome pridodamo moguće odlaske Bogdanovića i Teodisića preko Atlantika, Srbija će ostati bez osnove tima.

Poznato je da NBA klubovi ne mogu da zabrane stranim igračima da nastupaju za nacionalni tim, ali ovde će se stvoriti potpuno druga situacija, jer će se kvalifikacije igrati u toku NBA sezone.

U takvom rasporedu, internacionalni igrači prosto neće imati prostora za nacionalni tim i nerealno je očekivati da učestvuju u kvalifikacijama.

Nije Srbija jedina zemlja koja će imati problem, već će brojne evropske selekcije biti suočene sa sličnim tegobama, a to će biti pogotovu balkanse zemlje Hrvatska, Bosna i Hercegovina i Crna Gora čiji ubedljivo najbolji igrači igraju u NBA.

Sa Srbijom je situacija malo drugačija, jesu gore pomenuti igrači nosioci ove ekipe, ali ne trebamo zaboraviti na Jovića, Kalinića, Simonovića, Raduljicu, Štimca, Kuzmića, Nedovića i ostale igračaekoji će gotovo sigurno igrati u Evropi.

Kako će se situacija dalje odvijati ostaje nam da vidimo, ali vrlo je verovatno da će strani igrači u NBA propustiti kvalifikacije, koje će se održavati u periodu od kraja 2017. godine do početka 2019. Pobednik Olimpijskih igara neće imati direktno učešće na Svetskom prvenstvu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.