Nova vest
Košarka

Utorak, 25.04.2017.

21:11

Fenerbahče prvi rezervisao kartu za Fajnal-for

Ekipa Fenerbahčea prva je obezbedila plasman na završni turnir u Istanbulu, savladavši sa 3:0 u seriji Panatinaikos.

Izvor: PT

Autor: PT

Fenerbahče prvi rezervisao kartu za Fajnal-for
Photo by Nikos Paraschos/EB via Getty Images

Izabranici Željka Obradovića u trećoj utakmici plej-ofa pobedili su u "Ulker" areni “Zelene“ iz Atine sa 79:61.

Fenerbahče se tako treći godinu zaredom plasirao na fajnal-for, a ove sezone imaće priliku da pred domaćom publikom naprave korak napred u odnosu na prošlu takmičarsku godinu.

Najzaslužniji za trijumf turskog kluba bili su Bobi Dikson sa 13 poena, Naneli sa 12, kao i čak četvorica igrača sa po 10, Bogdanović, Kalinić, Judo i Datome.

U poraženom sastavu bolji od ostalih bili su Kej Si Rivers sa 16 poena i Kris Singleton sa četiri manje.

Vicešampion Evrope otvorio je utakmicu, trojkom Datomea, a potom je Veseli pogodio uz faul, za rano vođstvo 6:0. Međutim, predvođeni Kalatisom, Riversom i Singltonom PAO je pronašao dobar ritam, pa na kraju prve četvrtine završavaju u egalu.

Panatinaikos drugu deonicu kreće mini serijom Džejmsa i Feldina, ali je usledila požrtvovana igra domaćih košarkaša koji prave 14:4 i dolaze do šest poena prednosti 32:26. Do kraja poluvremena igralo se dosta tvrdo, pa se na predah otišlo sa 37:30.

Najbolji košarkaš pve dve runde plej-ofa Bogdan Bogdanović odlično je bio čuvan u prve dve deonice, pa nije uspeo da se upiše u listu strelaca.

Sa druge strane, Kalinć je odigrao odlično poluvreme postigavši sedam poena.

Nastavak je obeležila prilično ujednačena igra, a trojkom Nikole Kalinića Fenerbahče ponovo diže prednost na dvocifrenu 57:47. Međutim, do kraja treće četvrtine turski klub nije uspeo da slomi protivika, ali zato jesu početkom poslednje deonica.

Posle dvojke Feldina za 54:42, usledila je serija Fenera od 11:0, koju su predvodili Bogdanović i Bobi Dikson.

Do kraja utakmice Panatinaikos nije uspeo da se vrati u igru, pa su tako petu godinu zaredom poraženi u četvrtfinalu najeltnijeg košarkaškog takmičenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve