Nova vest
Košarka

Petak, 07.04.2017.

23:15

Kerol 'izrešetao' Efes, nova blamaža Armanija

Real Madrid savladao je Anadolu Efes 97:80, dok je UNIKS iz Kazanja bio ubedljiv protiv Armanija u Milanu 91:68 u poslednjim mečevima regularnog toka Evrolige.

Izvor:

Autor:

Kerol 'izrešetao' Efes, nova blamaža Armanija
StarSport

Efes je sjajno parirao 'Kraljevskom' klubu, koji sezonu završava na prvom mestu, imao je aktivan rezutlat sve do polovine poslednje četvrtine, ali nije mogao ništa protiv neverovatnog Džejsija Kerola.

Sjajni Amerikanac pogodio je sedam trojki iz osam pokušaja, od ukupno 15 svog tima iz 30 šuteva, a meč je završio sa 29 poena (3/3 za dva) i dve asistencije.

Dvocifen učinak imao je još Dontej Drejper sa 16 poena, Entoni Rendolg ubacio je devet, a Luka Dončić osam.

S druge strane, kod gostiju se najviše istakao Brajant Danston sa 15 poena i 10 skokova, Derik Braun dodao je 14, a Toma Ertel 13 poena.

Real će za plasman na fajnal-for igrati sa Darušafakom, koja je nešto ranije savladala Crvenu zvezdu, dok će Efes pokušati da neutrališe prednost domaćeg terena Olimpijakosa.

U meču koji je počeo petnaest minuta ranije, Armani je pred svojim navijačima očajno završio već užasnu sezonu, pa trku završava na poslednjem mestu na tabeli.

Gosti iz Rusije dominirali su od prvog do poslednjeg minuta i potpuno zasluženo su razbili domaćina.

Najzaslužniji za trijumf ekipe iz Kazanja bio je Latevijus Vilijams sa 20 poena i 12 uhvaćenih lopti, a veoma dobri su bili i Kit Lengfod sa 13 poena i pet asistencija, Kino Kolom sa 12 poena i jednom asistencijom više, odnosno Koti Klark sa 11 poena.

Kod domaćina su samo Davide Paskolo sa 18 i Rakim Sanders sa 14 poena bili na visini zadatka.

Naši reprezentativci, Miroslav Raduljica i Milan Mačvan ubacili su po dva poena, a Mačvan je imao i dva skoka i dve asistencije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve