Nova vest
Košarka

Petak, 07.04.2017.

21:45

Radonjić: Ponosan sam na svoje momke

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da je Darušafaka zasluženo prošla u četvrtinu finala Evrolige, ali i istakao da je veoma ponosan na svoje momke.

Izvor:

Autor:

Radonjić: Ponosan sam na svoje momke
StarSport

"Čestitke Darušafaki – pobedili su nas dva puta u sezoni i zasluženo su zauzeli mesto koje vodi u plej-of. Mi smo ostvarili 16 trijumfa što je samo po sebi veliki uspeh za nas, ali to nije bilo dovoljno za plasman u četvrtinu finala. Ponosan sam na moje momke. Odigrali smo sjajno ove sezone u Evroligi", rekao je Radonjić.

Srpski i regionalni šampion poražen je u Istanbulu na zatvaranju regularnog dela elitnog takmičenja, a, iako obe ekipe sezonu završaju sa skorom 16-3, a tim Dejvida Bleta ide dalje zahvaljujući slavlju u Beogradu na otvaranju sezone.

"Što se samog meča u Istanbulu tiče, oni su daleko bolje počeli sa serijom 10:0, posle čega smo mi pokušali sve da se vratimo. Iako smo prišli veoma blizu u trećoj četvrtini, nismo uspeli da preokrenemo i stignemo do prednosti. Svakako, očekivali smo da ćemo bolje šutirati za tri (1/16), pa shodno tome mogu još jednom da čestitam rivalu na pobedi", zaključio je Radonjić.

Ovo nije kraj odlučujućih mečeva za šampiona srbije i regiona, koju već početkom sledeće nedelje čeka finalna serija sa Cedevitom za titulu ABA lige i novi prolaz u društvo najboljih.

"Gledali smo Zvezdine partije cele sezone, videli ste koliko su čvrsto i snažno igrali sa svakim timom, koliku želju za nadmetanjem imaju. U ovakvom formatu Evrolige ne možete da očekujete da imate previše lakih mečeva, a pogotovo kada se radi o jednom ovako važnom susretu. Ipak, smatram da smo zaslužili pobedu – igrali smo sjajnu košarku, pogotovo u defanzivi. Nismo novajlije u Evroligi, niti tim koji popunjava broj, a sada smo u elitnih osam timova, u najboljoj ligi van NBA, što je samo po sebi veoma posebno", rekao je Blat.

Turski sastav će za prolaz na fajnal-for igrati sa madridskim Realom, dok ostale parove možete pročitati OVDE.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

83 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve