Nova vest
Košarka

Petak, 07.04.2017.

10:00

Zvezdin "Dan D" u Istanbulu

Košarkaši Crvene zvezde igraju od 19 časova u Istanbulu odlučujući meč za plasman u Top 8 Evrolige, a protivnik je Darušafaka.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Zvezdin
Photo by Marko Metlas/EB via Getty Images

Zvezda i Darušafaka u direktnom duelu odlučivaće ko će u sledeću fazu, pošto ’crveno-beli’ imaju trijumf više, ali su izgubili u prvom susretu u Beogradu sa 73:70.

Aktuelni regionalni i srpski šampion neće moći da računa na povređenog Stefana Jovića, koji ima problema sa leđima, ali je u dobrom raspoloženju otputovao u Tursku, nakon plasmana u novo finale ABA lige.

"Ne treba zaboraviti da smo na početku Evrolige važili za autsajdera kome su predviđali svega nekoliko trijumfa, a mi kolo pre kraja imamo 16 pobeda i borimo se za plasman u Top 8. Na sve to, raspored je takav da smo došli u situaciju da odlučujući meč u Evroligi igramo posle napornog polufinala i pred finale plej-ofa ABA lige. To nas stavlja u poziciju u kojoj se ne nalazi nijedna druga ekipa u Evropi. Samo mi koji smo unutra znamo kolika su opterećenja, ali ovaj tim to nosi, pokazuje snagu i karakter", rekao je Radonjić.

On je podsetio na probleme koji ih već dugo prate, posebno na izostanak prvog pleja.

"Naša motivacija je onakva kakva treba da bude za ovakav meč. Imamo želju da odigramo dobro i probamo da dođemo u situaciju da pobedimo. Razlika u pristupu ne postoji u odnosu na prethodne utakmice. Svaku od prethodnih 29 utakmica smo igrali sa izuzetnom željom koja je bila prisutna kod svih nas. Tako je i ovoga puta", istakao je Radonjić.

Trener Darušafake Dejvid Blat izjavio je da očekuje veliki podršku navijača i punu "Folksvagen arenu" u meču protiv Crvene zvezde.

"Došli smo do 30. utakmice u Evroligi, koja je i poslednja. Oba tima su u poziciji da se kvalifikuju u plej-of i zbog toga očekujem odličan meč. Neka bolji tim pobedi. Srećni smo što je naša publika postala tako prijateljska prema nama i zaista dolazi da nas podržava. Bićemo rasprodati i očekujemo da postavimo novi rekord po posećenosti. To je velika stvar koja nam se događala ove sezona. Hvala navijačima", poručio je Blat.

Košarkaš Markus Sloter zna koji je recept za trijumf.

"Ne smemo da im dozvolimo otvorene šuteve, posebno za tri poena, i moramo da kontrolišemo reket. Ako uprostimo igru, imamo veće šanse. Nisu nam potrebni uzbudljivi potezi, samo jednostavno – skok, šut i dati sve od sebe do samog kraja", rekao je Sloter.

Evroliga je odlučila da će utakmicu suditi Španac Migel Peres Peres, Letonac Olegs Latisevs i Izraelac Sefi Šemeš. Peres Peres je bio deo sudijske trojke u hali ’Aleksandar Nikolić’ 13. oktobra, a na utakmicama Zvezde je bio prisutan još dva puta – u porazu od Fenerbahčea 87:72 u 11, te pobedi nad Galatasarajem 77:58 u 23. kolu.

Letonac Latisevs je bio sudija u porazu Zvezde od Panatinaikosa 70:59 u četvrtom kolu, pobedi na gostovanju Baskoniji 87:69 u 19, kao i u trijumfu nad Emporio Armanijem 78:71 u 26.

Izraelac Šemeš nijednom nije delio pravdu na meču Zvezde ove sezone.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

132 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve