Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 03.04.2017.

20:00

Radonjić: Navikli smo se na mečeve odluke

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da bi prednost njegove ekipe u utakmici protiv Budućnosti trebalo da bude "bolja igra i odličan ambijent".

Izvor:

Autor:

Radonjić: Navikli smo se na mečeve odluke
StarSport

"Naša prednost u meču bi trebalo da bude bolja igra od Budućnosti, ali i odličan ambijent. Svesni smo činjenice važnosti meča. Imali smo ovih godina dosta sličnih situacija i velika većina igrača je bila prisutna...", rekao je Radonjić novinarima na Malom Kalemegdanu.

Zvezda će u utorak od 19 časova u dvorani FMP u Železniku dočekati Budućnost u trećoj utakmici polufinala plej-ofa ABA lige.

"Sutra nas čeka treći polufinalni duel protiv Budućnosti, koja je u ritmu takvom da iz nedelje u nedelju igra protiv Crvene zvezde. Sutra će biti četvrti put da igraju uzastopno protiv nas i to im omogućava da mogu da se odmore i pripreme za duele protiv nas", rekao je Radonjić.

On je ocenio da su Podgoričani u prethodnom duelu protiv Zvezde "pokazali kvlaitet" i da su zahvaljujući čvrstoj i dobroj igri uspeli da dođu do trijumfa.

"Pokazali su kvalitetnu reakciju na odlazak Markusa Vilijamsa. Sve to nam ukazuje da moramo dobrom igrom doći do pobede. Moramo da budemo značajno kvalitetniji u odnosu na prošli duel. Moramo dobrom, odgovornom i koncentrisanom igrom da dođemo do pobede i plasmana u finale. Neće biti lako, Budućnost dolazi motivisana u Beograd i potrebno je da budemo na visini zadatka", kazao je trener Zvezde.

On je rekao da je plejmejker Stefan Jović otišao u Minhen kod "jednog od najboljih lekara" za tu vrstu povrede i da bi u Beograd po programu trebalo da se vrati 10. aprila.

"Jović neće igrati, kao ni protiv Darušafake. Dugujem veliku zahvalnost selektoru (Aleksandru) Đorđeviću, (Svetislavu) Kariju Pešiću u Marku Pešiću. Verujem da će po povratu biti u stanju da pomogne timu jer ipak imamo još dosta da igramo", rekao je trener crveno-belih.

Radonjić je mišljenja da je meč protiv Uniksa i pobeda donela povećanje samopouzdanja, kao i da je ekipa energetski u boljem stanju nego pred meč u Podgorici.

Utakmica između Crvene zvezde i Budućnosti igraće se u utorak od 19.00 u Železniku, a pobednik duela plasiraće se u finale Jadranske lige u kom će igrati protiv Cedevite koja je u polufinalu bila bolja od Partizana.

Posle duela sa Podgoričanima, ekipu Dejana Radonjića samo tri dana kasnije čeka odlučujući susret sa Darušafakom u Istanbulu, u kom joj je potreban trijumf ukoliko želi u četvrtinu finala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve