Nova vest
Košarka

Nedelja, 26.03.2017.

18:45

Fener siguran i bez Bogdana, Kalinić 10p

Košarkaši Fenerbahčea ostvarili su 14. uzastopnu pobedu u turskoj Superligi, ali i dalje dele prvo mesto na tabeli sa Anadolu Efesom sa po 21 pobedom u 23 kola.

Izvor: AK

Autor: AK

Fener siguran i bez Bogdana, Kalinić 10p
Foto: StarSport

Oba istanbulska evroligaša su slavila na gostovanjima u nedelju, Fener je nadigrao Balikešir 79:68, dok je Efes bio bolji od Jesilgiresuna 84:76.

Željko Obradović je odmarao Bogdana Bogdanovića u ovom meču, zbog blaže povrede skočnog zgloba u Evroligi protekle nedelje, dok je Nikola Kalinić postigao deset poena uz tri asistencije.

Isti učinak u napadu je imao i Džejms Nanali, dok je najefikasniji u ekipi bio Berk Ugurlu sa 11 uz šest asistencija. S druge strane, 21 je ubacio Endrju Endrjuz, 14 je dodao Delroj Džejms, 11 Ostin Nikols, dok je Džoi Dorsi imao 12 skokova, uz sedam poena.

Efes je predvodio Čedi Osman sa 17 poena i pet skokova, 14 je dodao Džejson Grejndžer, 13 je ubacio Tomas Ertel uz pet asistencija, dok je Brajant Danston dodao 11 poena uz devet uhvaćenih lopti.

U ekipi Aleksandra Trifunovića blistao je Rikardo Ledo sa 28 poena i osam skokova, a pratili su ga samo Entoni Džil sa 14 i Maklom Armsted sa deset.

Jesilgiresun je četvrtim porazom u poslednjih pet kola napravio novi korak unazad u borbi za plej-of. Deseti je sa 9-14, tri pobede od osmoplasiranog Galatasaraja.

Banvit je savladao Gazijantep 83:77 uz 21 poen i šest asistencija Džordana Tiodora, a 16 je dodao Gedminas Orelik. Gašper Vidmar je ubacio 11, Džeremi Čepel i Furkan Korkmaz po deset, dok je devet dodao Edo Murić.

Goste je predvodio Markus Denmon sa 18 poena, Devon Džeferson je dodao 17 uz deset skokova, a 12 je ubacio Vil Čeri, uz osam asistencija.

Banvit prati istanbulsku trojku Efes, Fener i Bešiktš sa 16-7, dok je Gazijantep sedmi sa 11-12.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve