Nova vest
Košarka

Nedelja, 26.03.2017.

17:45

Mitrović: U PG povratak na pobednički kolosek

Kapiten Crvene zvezde Luka Mitrović želi da njegov tim u Podgorici završi polufinalnu seriju ABA lige protiv Budućnosti.

Izvor: B92

Autor:B92

Mitrović: U PG povratak na pobednički kolosek
Foto: ABA/Crvena zvezda mts

Crveno-beli su bili ubedljivu u prvom meču u Beogradu 82:67, a drugi je na programu u utorak u "Morači" od 20 časova.

Zvezda je u pauzi između dva duela odigrala dve evroligaške utakmice, poražena je posle produžetka od Olimpijakosa kod kuće, a onda i od Barselone u gostima.

"Ispunili smo prvi cilj i pobedili smo u prvom meču, što nam je bilo izuzetno važno za početak plej-ofa. Mi smo od tog prošlog susreta odigrali dva evroligaška meča, dok su oni imali više od sedam dana da se spreme za narednu utakmicu. Sigurno će je dočekati spremni i motivisani da vrate seriju u Beograd. Naš cilj je jasan – želimo da odigramo dobar meč, zabeležimo pobedu i sebi bar malo lakšamo raspored", rekao je Mitrović.

Zvezda je ligaški deo takmičenja završila utakmicom protiv Budućnosti, a onda je posle nje igrala i u plje ofu. Ovo će crveno-belima biti četvrti meč u devet dana.

"Imamo izuzetno neobičan raspored, nešto sa čime nismo imali prilike da se susrećemo prethodnih godina. Nažalost, ta nedelja sa dve evroligaške utakmice nam je zapala baš u ovom trenutku, ali već smo bili u sličnim situacijama u ovoj sezoni. U tom smo ritmu od početka, navikli smo i na manjak treninga i da se svaka utakmica sprema u ubrzanom ritmu. Evo sada imamo par dana da se spremimo za utakmicu. Siguran sam da ćemo u dobrom stanju da dočekamo meč i verujem da ćemo da se vratimo na pobednički kolosek nakon dva poraza u Evroligi", rekao je kapiten Zvezde.

Zvezda je ove sezone oba puta pobedila Budućnost, a u Podgorici je bilo još ubedljivije nego u Beogradu.

"Mečevi u Podgorici su uvek bili neizvesni. Pretprošle sezone smo prvi put slavili tamo nakon mnogo godina. Možda je ta pobeda u Podgorici koju smo ostvarili ove sezone bila prijatno iznenađenje za nas, naročito što smo tada takodje imali tešku evroligašku utakmicu samo par dana ranije. Oni su ekipa koja je izuzetno iskusna, kvalitetna. Možda nemaju defanzivni potencijal koji su imali prethodnih nekoliko godina i koji im je bio dosta jako oružje, ali zato su sada izuzetno napadački orijentisani, i ako nametnu svoj ritam sa mnogo poena i mnogo poseda, mogu svakome da naprave veliki problem", rekao je Mitrović.

Zvezda je, medjutim, ta koja se ove sezone najčešće pita, odnosno diktira tempo i nameće ritam.

"Naša filozofija i cilj je da utakmicu uvedemo u naš ritam, baš kao što smo to učinili i prošli put kad smo igrali u Podgorici. Siguran sam, medjutim, da nas sada čeka mnogo teži posao, pošto oni trenutno izgledaju mnogo bolje nego što su tada izgledali. Daleko od toga da očekujemo laganu utakmicu, ali se svi nadamo pozitivnom ishodu", rekao je krilni centar Zvezde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve