Nova vest
Košarka

Subota, 25.03.2017.

10:21

ABA: Partizan za majstoricu, Cedevita za finale

Ekipa Partizana dočekuje Cedevitu u Pioniru od 20 časova u drugom meču polufinalne serije ABA lige.

Izvor:

Autor:

ABA: Partizan za majstoricu, Cedevita za finale
kkpartizan.rs

Hrvatski predstavnik slavio je u prvom susretu pred svojim navijačima prošle subote, a crno-beli moraju da slave ukoliko žele da produže sezonu u regionalnom takmičenju.

Trener Partizana Aleksandar Džikić rekao je da očekuje "tvrdu" utakmicu, da očekuje punu dvoranu i da veruje u trijumf svog tima.

"Očekujemo tvrdu utakmicu, kakva i treba da bude u polufinalu ABA lige. Nadam se da će dvorana da bude puna. Imaćemo podršku naših navijača i nadam se da ćemo izboriti rezultat. Ima sitnih problema sa povredama, kao i uvek, ali ne bih da pričam više o tome", rekao je Džikić.

Plej domaćina Vil Hečer pozvao je navijače da zajedno izbore majstoricu.

"Prvi meč je iza nas. Trudićemo se da ono što nije bilo dobro sagledamo i ispravimo. Mislim da je igra iz drugog poluvremena pravi način da se suprotstavimo Cedeviti. Verujem da ćemo u drugom meču biti bolji u svim segmentima igre i da ćemo biti konstantni. Moramo da ih pritisnemo od samog početka i da se ne zaustavljamo. Nijanse će detalji. Cedevita ima prednost, ali mi ćemo dati sve od sebe da seriju vratimo u Zagreb i tamo odigramo bolje nego u prvom meču. Navijači, hajde da to zajedno uradimo", rekao je Hečer.

S druge strane, trener Cedevite Veljko Mršić rekao je da ekipa putuje u Beograd kao da nema prednost iz prvog meča i dodao da žele u gostima da obezbede plasman u finale plej-ofa.

"Idemo kao da je 0:0, kao da je to jedna jedina utakmica. Znamo ih dobro i idemo na pobedu. Oporavio se Arapović, a Tomas je, kao i saigrač, propustio poslednju utakmicu sa Džolijem u ponedjeljak. Očekujem da budu spremi, nadam se da neće biti promena do meča", rekao je Mršić.

Drugi susret drugog polufinalnog para između Crvene zvezde i Budućnosti, u kom crveno-beli vode 1:0, igra se u utorak od 20 časova u Morači.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

51 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve