Nova vest
Košarka

Utorak, 21.03.2017.

20:50

EL: Efes slavio u Kaunasu, pritisak na Zvezdi

Košarkaši Efesa pobedili su Žalgiris u 27. kolu Evrolige i zadržali šanse da se nađu među osam najboljih ekipa.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

EL: Efes slavio u Kaunasu, pritisak na Zvezdi
Photo by Alius Koroliovas/EB via Getty Images

Efes je u Kaunasu slavio rezultatom 76:68 i tako stigao do 15. trijumfa u najjačem evropskom takmičenju, koliko ima i Crvena zvezda.

Međutim, ’crveno-beli’ imaju poraz manje i utakmicu manje (15-11), ali i lošiji međusobni skor sa istanbulskim timom.

Izabranici Dejana Radonjića u sredu dočekuju Olimpijakos u bratskom derbiju u kojem će pokušati da ponovo odmaknu prvim pratiocima.

Duel u ’Žalgirio areni’ obeležilo je smenjivanje obe ekipe u vođstvu – domaćin je posle prvih 10 minuta imao pet poena prednosti, ali je u nastavku meča Efes bio taj koji je pogađao kada se lomilo.

Turski klub je u poslednjoj deonici primio samo devet poena i na krilima Džejsona Grejndžera došao do veoma važnog trijumfa. Grejndžer je meč završio sa 25 poena (6-7 za dva, 3-6 za tri), uz 8 asistencija, a odlično su ga pratili Derik Braun sa 13, odnosno Pol Brendon sa 12 poena.

U redovima Žalgirisa, koji je posebno loše odigrao nekoliko poslednjih minuta, jedini dvocifreni bio je Lukas Lekavičus sa 11 poena i 6 uspešnih dodavanja.

Efes u 28.kolu igra protiv Fenerbahčea, što će biti izuzetno bitan meč za obe ekipe, dok Žalgiris gostuje Makabiju.

U drugoj utakmici večeri košarkaši Makabija pobedili su u Istanbulu Fenerbahče sa 81:79, a junak trijumfa bio je Silven Landsberg koji je uz zvuk sirene poentirao za dva i tako svom timu doneo 10. pobedu.

Viktor Rud je ukrao loptu Bobiju Diksonu pet sekundi pre kraja i proigrao Landsberga, koji je istrčao kontru i s poludistance šutirao za dva, a lopta je triput pre ulaska u koš odskočila o obruč.

Landsberg je ujedno bio i najefikasniji igrač sa 22 poena, dok je Dajmon Simpson dodao 14, uz 12 skokova, a Džo Aleksander postigao je 13.
U ekipi Fenerbahčea najefikasniji bio je Melih Mahmutoglu sa 15 poena, 13 je postigoa Ekpe Judo, dok je 11 dodao Bobi Dikson. Srpski košarkaš Nikola Kalinić je za 22 minuta na parketu postigao šest poena, uz četiri skoka, dve asistencije i jednu ukradenu loptu.

Fenerbahče je dobro počeo utakmicu, posle prve četvrtine imao je prednost od 10 razlike, ali tim Željka Obradovića nije uspevao da se "odlepi". Makabi je do poluvremena uspeo da se primakne na tri poena zaostatka, da bi početkom treće četvrtine stigao do preokreta.

U poslednjoj deonici ekipe su se smenjivale u vođstvu, da bi Makabi u finišu iskoristio seriju grešaka Fenera i na kraju uz zvuk sirene došao do pobede.

Fener tako nije uspeo da osigura plasman u Top 8 Evrolige, pošto je ostao na 17. pobeda, a uz to ima i 10 poraza, dok je Makabi 10. sa obrnutim skorom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve