Nova vest
Košarka

Petak, 17.03.2017.

22:50

Drama sve veća – Baskonija dobila CSKA!

Ekipa Baskonije savladala je moskovski CSKA u poslednjem susretu 26. kola Evrolige – 79:78.

Izvor:

Autor:

Drama sve veća – Baskonija dobila CSKA!
StarSport

Rezultat meča u Baskiji najmanje ide na ruku Crvenoj zvezdi, pošto su u ovoj rundi, u kojoj je slavila u Milanu protiv Armanija, svi rivali za plasman u četvrtinu finala zabeležili pobede.

Baskonija sada ima isti učinak kao i Panatinaikos i Zvezda 15-11, odnosno nalazi se na deobi od petog do sedmog mesta.

Sledi Anadolu Efes sa trijumfom manje, dok Darušafaka ima po 13 pobeda i poraza.

Crveno-beli iz Beograda imaju pozitivan međusobni skor samo sa Baskonijom, od svih navedenih timova, dok će sa Darušafakom, od koje su poraženi u Beogradu, igrati na zatvaranju regularnog toka.

Domaći sastav odigrao je veoma dobar meč protiv prvaka Evrope, od samog starta je nametnuo svoj ritam, praveći 'Armejcima' veliki problem prodorima i igrom kroz reket.

Nekoliko puta su u finišu odlazili na sedam razilike, ali je, na ulasku u poslednjih 90 sekundi igre, Miloš Teodosić vezao dve trojke i sjajnu asistenciju sa Džejmsa Ogastina za preokret.

Međutim, Šejn Larkin na 30 sekundi do kraja pogađa drugu dvojku, dok, na drugoj strani, CSKA odigrava veoma konfuzan napad i beleži sedmi poraz. Ekipa Dimitrisa Itudisa propustila je priliku da na četiri runde do kraja preuzme prvo mesto na tabeli od madridskog Reala.

Najefikasniji u redovima pobednika bio je Adam Hanga sa 15 poena, junak Šejn Larkin dodao je 12, Kim Tili 11, dok su Johanes Vojtman i Čejs Badindžer ubacili po deset.

Kod gostiju se najviše istakao Nando de Kolo sa 22 poena i šest asistecnija, ali je samo još Teodosić (2/3 za tri, 5/11 za tri) sa 19 poena bio dvocifren. Kapiten reprezentacije Srbije imao je i šest uspešnih dodavanja, dve ukradene, ali i četiri izgubljene lopte.

Baskonija u narednom kolu gostuje Broseu, dok će CSKA ugostiti Darušafaku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

143 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve