Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 13.03.2017.

20:55

Zvezda dobila Budućnost, bez derbija u polufinalu

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Budućnost 82:66 na svom parketu u poslednjem kolu ABA lige.

Izvor: mn

Autor: mn

Zvezda dobila Budućnost, bez derbija u polufinalu
Starsport

To znači da u polufinalu regionalnog takmičenja nećemo gledati derbi između Zvezde i Partizana, već će se crveno-beli ponovo sastati sa crnogorskim timom.

Drugi polufinalni par čine Cedevita i Partizan, a serija koja se igra na dve pobede startuje već narednog vikenda.

Zvezda je sezonu završila sa skorom 25 pobeda i jednim porazom, i to od Partizana, što nikada ranije nijedna ekipa nije ostvarila u ovom takmičenju.

Zvezdu je do trijumfa predvodio raspoloženi Dženkins sa 21 poenaom (4/5 za dva, 4/5 za tri, 1/1 sl. bacanja) i pet asistencija. Kuzmić je zabeležio 14 poena i osam uhvaćenih lopti, a poen manje imao je Mitrović.

U redovima Budućnosti izdvojio se Vilijams sa 14 poena, pratio ga je Gordić za 10, dok je sa devet poena utakmicu završio Savović.

U dvorani „Aleksandar Nikolić“ odigran je efikasan meč, pred oko 3.700 ljudi. Ekipe su bile šuterski raspoložene, ali neizvesno je bilo samo u prvoj četvrtini, posle čega je Zvezda stekla prednost koju do kraja nije ispuštala.

Ekipa Dejana Radonjića je pogodila 13 trojki iz 27 pokušaja, dok je Budućnost ubacila 10 iz 30 šuteva, a i jedan i drugi tim su pokvarili svoj učinak u finišu susreta.

Tok meča.

U ekipi Crvene zvezde posle nekoliko mečeva pauze zbog povrede je i Stefan Jović.

Sa dve trojke Budućnost je otvorila meč, precizni su bili Vilijams i Savović, a svoje prve poene po povratku u ekipu postigao je i Jović na drugoj strani, dok je trojku pogodio i Dangubić. Nešto bolji početak u napadu su imali gosti i stekli pet poena prednosti, dok minimalno vođstvo crveno-belima sa šest vezanih poena donosi Dženkins.

Nekoliko izgubljenih lopti imala je Zvezda u prvih pet minuta meča, a Budućnost svoje napade često bazira pokušajima za tri i za sada joj to ide od ruke, međutim i crveno-beli su sve raspoloženiji u šutevima sa linije 6.75, pa su uspeli da pobegnu na plus 6 - 21:15. Međutim, ekipa Dejana Radonjića ne uspeva da se rezultatski "odlepi", jer odmah uzvraćaju gostujući košarkaši. Zvezda postiže lake poene posle ukradene lopte, a prva četvrtina završena je rezultatom 27:22.

Za razliku od prve, početak druge četvrtine obeležila je neefikasnost, Budućnost je u prva tri minuta ubacila samo jedan poen, dok se igrači Zvezde zato vreme još nisu upisali u strelce, a Podgoričani su bili sigurniji u skoku. Seriju praznih minuta Zvezde prekinuo je Dženkins koji je i najraspoloženiji u redovima srpskog tima, a Gordić je odgovorio trojkom za 29:27.

Upravo je Zvezdin Amerikanac bio najzaslužniji za blagu prednost Zvezde. Budućnost je nakratko prišla na minus jedan, ali sa pet poena u nizu Zvezda beži na 36:30. Jović trojkom donosi maksimalnih plus 9.

Fenomenalno šutersko veče na obe strane u nastavku u dvorani "Aleksandar Nikolić" - 50:40. Zvezda je ubacila devet trojki iz 11 pokušaja, a 8/15 za dva. Budućnost je ubacila osam trojki iz 15 šuteva,a za dva ima 8/14. Posle prvog poluvremena rezultat 50:45.

Poenima Dženkinsa i Kuzmića Zvezda je na početku drugog poluvremena „pobegla“ ansolidno odstojanje od devet poena prednosti 56:47. Crveno-beli su podigli nivo igre u odbrani, a uz već raspoloženu igrau u napadu uspeli da povećaju razliku na maksimalnih +13 - 60:47, sredinom treće četvrtine, pa su sveli goste na samo dva poena.

Zvezda je stekla maksimalnih 14 poena prednosti trojkom Mitrovića, ali je do kraja ovog perioda postigla još samo tri poena, pa su gosti uspeli da spuste razliku i treća četvrtina završena je rezučltatom 66:59.

Zvezda je bolje počela poslednju četvrtinu i serijom 6:0 povećala razliku. Vilijams prekida period praznog hoda svog tima koji je trajao gotovo četiri minuta, da bi Gudurić na drugoj strani uzvratio trojkom za plus 14 - 75:61.

Obe ekipe pokvarile su procenat šuta za tri, ali je Zvezda i dalje na visokom nivou u tom segmentu igre. Viđeno je nekoliko neiskorišćenih napada na obe strane, pa dugo stoji isti rezultat na semaforu, a ovakvo stanje na terenu više odgovara domaćim košarkašima. Gudurić prekida seriju bez poena novom trojkom. Tri minuta pre kraja meča Budućnost je i bila samo dva postignuta poena u poslednjoj deonici, a Popović posle polaganja konačno postiže poene.

Do kraja meča nije bilo previše iznenađenja, pa su crveno-beli u laganom ritmu priveli meč kraju i slavili rezultatom 82:66.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

150 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve