Nova vest
Košarka

Subota, 11.03.2017.

17:00

Partizan izgubio i zavisi od Zvezde!

Košarkaši Partizana neočekivano su izgubili od ekipe Igokee na gostovanju u Laktašima rezultatom 70:64, u utakmici poslednjeg 26. kola ligaškog dela ABA lige.

Izvor: SM

Autor: SM

Partizan izgubio i zavisi od Zvezde!
StarSport

Partizan sada ima 19 pobeda i sedam poraza i doveo je u pitanje osvajanje trećeg mesta pred plej-of. Drugoplasirana Cedevita ima skor od 19 pobeda i šest poraza i večeras igra protiv FMP-a, dok četvrtoplasirana Budućnost, koja ima 18 pobeda i sedam poraza, igra u ponedeljak u Beogradu protiv prvoplasirane Crvene zvezde.

Igokea je ovom pobedom upisala 13. trijumf i sada se nalazi na petom mestu na tabeli sa skorom (13-13).

Domaći sastav dobro je ušao u meč i predvođena Vukom Radivojevićem imala preednost od plus 11.

U timu Aleksandra Džikića nije funkcionisala odbrana i u istom ritmu nastavila i u drugom delu meča gde je Igoeka imala i plus 16 viška. Ipak, sredinom ove deonice Partizan je smanjio prednost na samo četiri poena zaostatka.

Pred kraj treće četvrtine crno-beli su stigli do izjednačenja predvođeni Veličkovićem i Ratkovicom, ali je domaći sastav do kraja zaigrao bolje i neočekivano slavio na domaćem terenu.

Ratkovica je bio najefikasniji u Partizanu sa 14 poena, dok je Hečer postigao 12. Novica Veličković dodao je devet poena uz devet skokova i tri asistencije, Frenk Robinson postigao je osam, a Uroš Luković sedam poena i 10 skokova.

S druge strane, Vuk Radivojević je postigao 20 poena i pet skokova.

Tabela

Tok meča:

Prvi napad Partizan nije uspeo da iskoristi, neprecizan je bio Vanja Marinković, da bi na drugij strani Vuk Radivojević ubacio prve poene za domaći tim - 2:0

Marinković trojkom preokreće rezultat i crno-beli vode posle dva minuta igre – 3:2. U sledećim napadima Robinson i Birčević se upisuju u listu strelaca - 7:5.

Igokea trojkom Radivojevića sa osam metara vodi 10:5.

Posle pet minuta igre Igoeka je imala plus pet, ali je Frenk Robinsona vezao pet poena, i uz pogodak Birčevića Partizan smanjuje prednost – 17:13.

Radivojević potom seče pas Birčevića i sam završava kontru, zakucavanjem preko Marinkovića - 20:13.

Džikič je morao da reaguje i da napravi trostruku izmenu, na parketu su Hečer, Andrić, Vrabac, Veličković i Koprivica.

Džejms Robinson namučio je gostujući tim ubacivši dve trojke i diomaći sastav posle deset minuta ima plus 11 - 28:17.

Dva neuspešna napada Partizana na startu druge deonice, Pešaković trojkom povećava na 31:17 i "tera" Džikića da uzme tajm-aut.

Ratkovica je po ulasku u igru napravio neiznuđenu grešku pošto je zgazio aut liniju. Partizan ponovo pravi grešek u odbrani, prvo je Veličković izgubio loptu pod košem, da bi potom Uroš Luković napravio faul u napadu.

Hečer, a zatim i Luković pokreću Partizan, a na drugoj strani Igokea pravi seriju grešaka – 33:23.

Ratkovica trojkom smanjuje na jednocifrenu prednost, ali usamljeni Pešaković odgovara na trojku Ratkovice - 38:26. Važne poene ubacuje Novica Veličković koji pogađa trojku, a Lukoić poenima topi prednost Igokee koja sada ima prednost od šest poena - 38:31.

Sjajna odbrana Uroša Lukovića koji je fantastično skinuo loptu Rikića i trojkom Ratkovice Partizan je sada na -četiri. Ipak, Luković je još jednom zaustavio Rikića, ali Vuk Radivojević odgovara još jednom trojkom, a potom i sa linije slobodnih bacanja ponovo odvodi svoju ekipu na plus deset. I to je bio konačan rezultat posle drugog kvartala meča - 43:34.

Na startu trećeg dela meča Sibalić je ubacio poen za Igokeu, ali je Partizan posle pet minuta igre napravio seriju od 10:2 i smanjio prednost na samo dva poena, a najzusližniji za to bio je kapiten crno-belih Novica Veličković – 50:48

Imao je priliku Hečer da izjednači, ali je bio neprecizan, dok na drugoj strani Pešaković nije pogodio slobodna bacanja. Crno-beli su propustili i treći napad da izjednače ili da povedu, a konačno pogotkom Ratkovice Partizan dolazi do izjednačenja - 50:50.

Pašajlić polaže na drugi obruč - 52:50. Faul Frenka Robinsona u napadu. Nema trojke Pašajlića, ali Mićović beleži ofanzivni skok, posle kog je fauliran. Promašio je prvo, pogodio drugo bacanje - 53:50.

Serijom od 5:0 Igokea je započela poslednji kvartal igre i sada ima prednost 55:50. Frenk Robonson pogađa svoju drugu trojku, ali ponovo je precizan Mahkovica za 58:53.

Igokea se još jednom trojkom „odlepljuje“, a ovoga puta precizan je bio Pašajlić koji vodi Igoeku na pllus osam 61:53. Veličković je bio precizan, ali Radivojević još jednom trojkom ne dozvoljava crno-belima da se rezultatski približe - 64:55.

Uroš Luković je posle pet promašaja uspeo da pogodi sa linije penala, a uz asistenciju Velićkovića zakucava za 64:58. Robinson potom pravi faul, a Hečer bez greške ubacuje sa linije penala. Milošević je na drugoj strani neprecizan za tri poena, da bi i Veličković i Hečer promašili.

Važnu trojku pogađa Šibalić za 67:60. Veoma bitan napad nije iskoristio Ratkovica, koji je izgbio loptu, a Vuk Radivojević trojkom stavlja tačku na ovaj meč 70:64.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

222 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve