Nova vest
Košarka

Petak, 10.03.2017.

20:50

Kraljevska partija Reala, Zvezda bez šanse

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su na gostovanju Realu u Madridu sa ubedljivih 98:68, u 25. kolu Evrolige.

Izvor: B92

Autor:B92

Kraljevska partija Reala, Zvezda bez šanse
Starsport

Srpski šampion nije imao šta da traži protiv izuzetno raspoložene ekipe Pabla Lasa koja je očigledno dobro upamtila poraz u beogradu u pvrom delu sezone.

Madriđani su od starta zaigrali fantastično u napadu, u prvih deset minuta ubacili su fantastičnih 38 poena (38:24), a meč je definitivno odlučen na poluvremenu – 63:44.

Zvezda je pretrpela 11. poraz u sezoni, a borbu za četvrtfinale nastavlja narednog četvrtka kada gostuje Armaniju u Milanu. Crveno-beli su trenutno na deobi pete pozicije sa Baskonijom i Panatinaikosom.

Sa druge strane, Real je stigao do 19. pobede i sada ima identičan skor kao i CSKA na čelu tabele.

Real je ubacio 12 trojki iz 29 pokušaja, a za dva je šutirao fantastičnih 24-30. Po 12 poena ubacili su Mačiulis, Tejlor i Ajon. U sastavu crveno-belih, Simonović je postigao 13 poena, Dženkins je dodao 10, a Volters i Bjelica po 9 poena.

Tok meča:

Sjajna vest bio je povratak Nemanje Dangubića koji je odmah pokazao koliko je falio – dva zakucavanja.

Obe ekipe su bile veoma raspoložene na startu, a Real je do početne prednosti stigao trojkama.

Čak pšet trojki ubacio je Real u prvih sedam minuta, pa je Dejan Radonjić morao da reaguje – 27:19. Zvezdina odbrana u prvoj deonici praktično nije postojala, pa je Real ubacio čak 38 poena. Na sve načine Madriđani su dolazili do koša i imali su posle 10 minuta velikih +14 (38:24).

Ništa se ni u drugoj deonici nije promenilo. Real je igrao fantastično u napadu, pa Zvezda nije uspevala da isprati ritam.

Već posle 16 minuta domaćin je ubacio 50 poena, a posle trojke Fernandesa, osme Reala, bilo je 53:34 u 16. minutu.

Dejan Radonjić je pokušao da probudi svoj tim tehničkom greškom, mada je za to bilo razkloga i zbog suđenja. Zvezda nikako nije mogla da isprati ritam rivala do kraja prvog dela, pa je meč praktično odlučen na poluvremenu - 63:44.

Posle ubedljivog prvog dela, treća deonica donela je 'normalan' rezultat. Obe ekipe kao da su se već bile okrenule narednim mečevima s obzirom da je pobednik već bio poznat, a Real je uspeo dodatno da uveća prednost.

Dobio je treći kvartal sa 17:13 i imao je 80:57 pred poslednjih deset minuta.

Poslednja četvrtina protekla je u revijalnoj košarci. Real je nastavio sa artaktivnim potezima, a uz to je bio i efikasan, pa je na kraju ostvario izuzetno ubedljivu pobedu.

Ostaje samo pitanje koliko je ozbiljna povreda tek oporavljenog Dangubića koji se sudario sa Fernadesom sredinom poslednje deonice i jije se više vraćao na parket.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

314 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve