Nova vest
Košarka

Petak, 03.03.2017.

20:11

Darušafaka sa distance srušila Panatinaikos

Ekipa Darušafake pobedila je Panatinaikos pred svojim navijačima u suretu 24. kola Evrolige – 77:72.

Izvor:

Autor:

Darušafaka sa distance srušila Panatinaikos
StarSport

Posle trijumfa Efesa u Kazanju, ni ovaj rezultat ne ide na ruku Crvenoj zvezdi, pošto je turski tim uvećao svoje šanse da se domogne mesta u četvrtini finala.

Ekipa Dejvida Bleta ima skor od 12 pobeda i isto toliko poraza i nalazi se na devetom mestu, sa dva slavlja manje od srpskog šampiona.

PAO je doživeo deseti poraz u elitnom takmičenju, ali je ostao na petoj pozicji zbog boljeg međusobnog skora sa Zvezdom.

U Folcvagen areni smo gledali veliku borbu od početka pa do samog kraja, a domaćin je do važne pobede stigao zahvaljujući veoma dobrom šutu u poslednja dva i po minuta. Ključni su bilo pogoci Breda Vonamejkera za tri i Vila Klejburna za dva poena, kada je domaćin sa 72:72 došao do konačnog rezultata i prelomio duel u svoju korist.

Domaćina je predvodio Vonamejker sa 24 poena, šest skokova i tri asistencije, dok je Džejms Anderson zabeležio skok više uz 16 ubaćenih poena.

Istakli su se još Dairis Bertans i Vil Klejburn sa po 12 poena.

U poraženom sastavu najefikasniji je bio Kris Singlton sa 23 poena i šest uhvaćenih lopti, ali je pravu podršku imao samo u Kej-Siji Riversu koji je ubacio 12, odnosno Janisu Burusisu koji je dodao deset poena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

80 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve