Nova vest
Košarka

Petak, 03.03.2017.

08:39

Simonović: Prelomilo prvo poluvreme

Košarkaš Crvene zvezde Marko Simonović rekao je nakon pobede protiv Bamberga da mu je izuzetno drago što je ekipa uspela da ostvari "veliku pobedu".

Izvor: B92

Autor:B92

Simonović: Prelomilo prvo poluvreme
Foto: StarSport

Simonović je posebno istakao činjenicu da je tim bio oslabljen neigranjem Stefana Jovića i Nemanje Dangubića.

"Ovo je velika pobeda, pogotovo jer smo igrali bez Jovketa i Dange. Oni su momci iz startne petorke, jako bitni u rotaciji. Pokazali smo da možemo i bez njih. Znali smo da je to dodatni pritisak, skupili smo se i uspeli da nadomestimo njihov izostanak i odigramo stvarno dobru utakmicu, pogotovo u prvom poluvremenu, gde smo maksimalno kontrolisali igru, dali su nam samo 29 poena. Tu smo napravili prednost i to nam dalo prostora da uđemo malo opuštenije u nastavku", rekao je Simonović.

Zvezde je pobedila Bamberg sa 74:60 u 24. kolu Evrolige i tako došla na korak od plasmana u Top 8, pošto sada zauzima šesto mesto sa 14 trijumfa i 10 poraza.

"Poslednje dve pobede, protiv Galatasaraja i ova večeras su jako bitne. Mislim da nam treba 16 pobeda, ako ne i 17. Igraćemo od utakmice do utakmice. Jesmo sada korak smo bliže i ja se nadam prolasku. Nije sada neka euforija oko toga, i prošle godine smo igrali, znamo da možemo, a znamo i kako. Idemo igramo utakmicu po utakmicu, ako uspemo, to je čudo, ako ne mislim da smo imali sjajnu sezonu u Evroligi", dodao je Simonović.

Centar crveno-belih Milko Bjelica ocenio je da je Zvezda zasluženo trijumfovala.

"Veoma bitna pobeda, u stvari poslednje dve. To su najteže utakmice, gde smo na papiru favoriti. Zasluženo smo pobedili, odigrali smo dosta dobro tri četvrtine, malo pali u trećoj, odnosno Bamberg je igrao jako dobro, iskoristio je neke 'pik en rol' situacije i preciznim šutem smanjio našu razliku. U zadnjoj četvrtini smo se vratili, kaznili njihove promašaje i zasluženo pobedili", rekao je Bjelica.

Zvezda je u jednom trenutku u trećoj deonici imala prednost od 26 poena, ali je Bamberg serijom 17:0 prišao na jednocifren zaostatak, koji je u četvrtom periodu bio samo šest poena.

"Ni u jednom trenutku nismo sumnjali u našu pobedu. Znamo da smo trenutno dosta kvalitetniji od njih. Ta naša prednost u jednom trenutku nije bio realan, ali vratili smo se i zabeležili još jednu pobedu", dodao je centar Zvezde.

Bjelica je dodao da je ekipa svesna da je blizu plasmana u Top 8, ali da ipak predstoji još utakmica kako bi se obezbedio plasman.

"Ostalo je još malo, ali ipak smo svesni koliko još ima. Teoretski ne znamo koliko je minimum pobeda potrebno. Biće teško, ali tražićemo našu šansu", rekao je Bjelica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve