Nova vest
Košarka

Nedelja, 19.02.2017.

21:00

Kup kralja: MVP Ljulj za prvi trofej Madriđana

Košarkaši Real Madrida osvojili su Kup kralja pošto su u završnici finalnog turnira slavili protiv Valensije sa 97:95.

Izvor: SM

Autor: SM

Kup kralja: MVP Ljulj za prvi trofej Madriđana
Twiter screenshot

U meču punom preokreta smenjivala su se vođstva, da bi pitanje pobednika rešio Serhio Ljulj i tako doneo trofej „kraljevskom“ klubu.

Madriđani su tako došli do prvog trofeja u sezoni, a junak ’Kraljevića’ meč je završio sa 22 poena i četiri asistencije, dok je Entoni Rendolf dodao 20 poena i imao sedam skokova.

Bojan Dubljević je odigrao sjajan meč za Valensiju, pogodio je trojku na 20 sekundi do kraja i smanjio prednost Reala na svega tri poena razlike, ali je Ljulj potom bio precizan sa linije penala.

Potom je iskusni San Emeterio pogodio trojku na samo sekundu do kraja i doveo Valensiju na samo dva poena deficita. U narednom napadu je Rendofl je poslao loš pas, do lopte je došao Sastre, ali nije bilo dovoljno vremena da Valensija uputi šut ka košu.

U poraženom sastavu crnogorski košarkaš je upisao 28 poena i pet skokova, a pratio ga je San Emeterio sa 17 poena, dok je Sastre sa klupe dodao 12.

Serhio Ljulj izabran je za najkorisnijeg igrača Kupa kralja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve