Nova vest
Košarka

Nedelja, 19.02.2017.

20:45

Armani osvojio Kup, Mačvan najbolji skakač

Košarkaši Armanija osvojili su kup Italije pošto su u finalu savladali Sasari rezultatom 84:74.

Izvor: SM

Autor: SM

Armani osvojio Kup, Mačvan najbolji skakač
Foto: StarSport

Izabranici Jasmina Repeše došli su do preokreta u trećem kvartalu i do sredine poslednjeg kvartala imali prednost, ali je ekipa Sasarija serijom od 8:0 napravila priključak na samo dva minuta pre kraja meča.

Međutim, Riki Hikman posle te serije je izgubio dve lopte, Savanović i društvo to nisu uspeli da iskoriste, Mačvan je potom bio precizan sa linije penala, a tačku na ovaj meč stavio je Mantas Kalnietis poenima na 25 sekundi pre kraja.

Najefikasniji je u pobedničkom sastavu bio sjajni Riki Hikman sa 25 poena, pratio ga je Sanders sa 15, dok je srpski košarkaš Milan Mačvan dodao 11 poena i sedam skokova.

U poraženom sastavu 15 poena Trevora Lejsija, 13 je dodao Gani Laval, dok je Stipčević meč okončao sa 11 poena. Duško Savanović je upisao sedam poena i šest skokova.

Riki Hikman je proglašen i za najkorisnijeg igrača velikog finala, dok je Mačvan dobio priznanje za najboljeg skakača finalnog turnira.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve