Nova vest
Košarka

Četvrtak, 16.02.2017.

12:27

Bobi: Radonjić je Zvezda, na Saletu je odluka

Boban Marjanović, centar Detroit Pistonsa, govorio je u intervjuu za portal 'Eurohoops' o Crvenoj zvezdi, povratku u nacionalni tim Srbije, svojoj situaciji...

Izvor:

Autor:

Bobi: Radonjić je Zvezda, na Saletu je odluka
StarSport

Iako ga je trener Sten van Gandi izričito tražio, a uprava Pistonsa mu ponudila ugovor vredan 21 milion dolara za tri godine, i dalje je nejasno zašto ne dobija više prilike u timu iz 'Motor Sitija'.

Do sada je bio učesnik 23 meča, a za prosečno 6,9 minuta na parketu postiže 3,7 poena i beleži 3,3 skoka.

"Prethodna godina bila je moja prva u NBA ligi. Bio sam veoma srećan zbog prilike koju sam dobio, ali i zbog činjenice da mi je prvi klub bio jedan od najboljih na svetu – San Antonio Spars. U Pistonsima sam dobio drugu šansu. I ovde zaista uživam, okružen sam divnim ljudima. Dobrim saigračima, trenerima... Preostaje mi da nastavim da se borim za svoje mesto i vreme na parketu, ali i da radim na sebi kako bi bio bolji", počeo je priču Marjanović.

Iako se nalazi na drugom kraju planete u odnosu na Srbiju i Evropu, gledajući iz perspektive različitih vremenskih zona, Boban i dalje pomno prati rezultate Crvene zvezde – kluba u kom se u potpunosti afirmisao i potvrdio svoj nesporni kvalitet. U dresu srpskog i regionalnog šampiona osvojio je triplu krunu, bio član najbolje petorke Starog kontinenta za sezonu 2014/2015, odnosno MVP prvog dela elitnog takmičenja.

"Pomno pratim dešavanja u Evroligi. Imam vremena da ispratim mečeve jer se igraju u vreme ručka po ovdašnjem vremenu. Zvezdine mečeve ne propuštam, stalno gledam šta se dešava. Ako nekada ne mogu da pogledam ceo meč, obavezno ispratim pregled najzanimljivijih detalja. Takođe, moram da istaknem da Zvezda igra neverovatno. Pobedili su sve velikane evropske košarke, i to ne sa pet poena razlike, već sa po 10, 15. Veoma je teško kada gostujete Zvezdi jer navijači daju energiju igračima, daju im krila da igraju bolje. Ali, počeli su da igraju sjajno i kao gosti, a zasluge za sve to idu na račun Dejana Radonjića, koji im omogućava da rade odličan posao na terenu", kaže Bobi.

Posle priče o timu sa Malog Kalemegdana, Boban se osvrnuo i na potencijalni dolazak najboljeg plejmejkera Evrope Miloša Teodosića u Sjedinjene Američke Države.

"On može da igra gde god želi. Teo je veliki i veoma pametan igrač. Ima istančan osećaj za košarku i sjajan pregled igre. Ne dešava mu se da pomeša ljude na parketu (smeh). Verujem da postoje odlične opcije za njega ovde u NBA ligi", jasan 221 centimetar visoki Srbin.

Prošle godine, Bobija nije bilo u reprezentaciji Srbije, koja se na Olimpijskim igrama u Riju okitila srebrnom medaljom, zbog želje da potpiše dugoročni ugovor u najjačoj ligi sveta i obezbedi porodicu. Sada, kada ima trogodišnju saradnju sa Pistonsima, Marjanović planira povratak u nacionalni tim, ali ističe da to sve zavisi samo od jednog čoveka.

"Nadam se. Iskreno se nadam da ću biti deo tima, ali... To zavisi samo od Aleksandra Saše Đorđevića. Na selektoru je da odluči da li sam mu potreban ili ne. Ako jesam – dolazim", zaključio je Marjanović priču za 'Eurohoops'.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

129 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve