Nova vest
Košarka

Sreda, 08.02.2017.

19:15

Partizan slavio u Solunu, Hečer srušio "svoje"

Košarkaši Partizana savladali su PAOK 76:74, u prvom meču šesnaestine finala FIBA Lige šampiona.

Izvor: A, Kovačević

Autor:A, Kovačević

Partizan slavio u Solunu, Hečer srušio
Foto: StarSport

Crno-beli su vodili tokom većeg dela meča u Solunu, imali uglavnom oko deset poena prednosti, ali nisu uspeli da prelome meč na vreme, niti da steknu veću prednost pred revanš.

PAOK je poveo 56:53 pred 4/4, Partizan preokreće serijom 8:0 , a onda nizom koševa sjajnog Vila Hečera, koji je meč završio sa 27, uspeva da slomi rivala, uprkos trojkama Mekfedena i Sajberta, koji su ublažili poraz domaćina.

Trener Aleksandar Džikić odlučio je da na ovom meču ne igraju roviti Novica Veličković i još uvek nedovoljno spremni Džamont Gordon. Njegov tim je imao čak 22 izgubljene lopte, 15 u drugom poluvremenu.

Revanš meč je 22. februara u Beogradu. Pobednik dvomeča će u osmini finala igrati sa španskim Tenerifima.

Partizan serijom 10:0, u kojoj je sedam poena postigao Marinković stekao dvocifrenu prednost na otvaranju utakmice (20:10). Crno-beli su trojkama kontrolisali rezultat, ali se sredinom drugog kvartala PAOK vraća u meč i smanjuje na 27:24. Ipak, novim trojkama, Andrića i Birčevića, te serijom Hečera od šest poena, srpski tim se vraća na solidnu razliku pred poluvreme (40:32).

Održavali su crno-beli tu prednost do sredine trećeg kvartala, kada ulaze u seriju promašaja i grešaka, dok su se igrači PAOK-a raspucali uz dobar ofanzivni skok, te poenima Sajberta i Mekfedena preokrenuli na 56:53 pred poslednjih deset minuta.

Partizan sjajno otvara odlučujući period, nošen Lučićem pravi seriju 8:0 za preokret, Miljenović pogađa trojku za povratak PAOK-a u egal 63:61, ali Marinković uzvraća istom merom, a potom Hečer ulazi u seriju koševa za 71:65. Mekfeden trojkom opet vraća Grke u život na 40 sekundi pre kraja, Ratkovica je bio polovičan sa penala, pa je Partizan imao dva poseda prednosti.

Amerikanac i Sajbert ne uspevaju da pogode opet za tri, Ratkovica se s druge strane iskupljuje iz igre, i stavlja tačku na meč, ali Sajbert novom trojkom u poslednjim sekundima donosi važne poene PAOK-u pred revanš u Pioniru.

Tok meča:

Meč je počeo sa po trojkom s obe strane, za Partizan je pogodio Birčević za revanš domaćinu, nakon čega Marinković polaže za preokret, potom pogađa i trojku, u međuvremenu dva puta poentira i Hečera pa crno-beli stižu do 12:3. Margaritis prekida seriju Partizana, ali Marinković sa penala stiže do sedmog poena (14:5).

Miljenović pokušava da vrati domaćina u egal, PAOK smanjuje na 14:10, ali Andrić i Birčević novim trojkama odvode beogradske crno-bele do prve dvocifrene razlike 20:10. Do kraja prvog perioda PAOK dva puta poentira, s druge strane koš ubacuje Ratkovica, pa Partizan odlazi na prvu pauzu sa 22:14.

Usledio je pad u ritmu srpskog tima na startu drugog kvartala, Robinson postiže jedini koš u prva tri minuta, što PAOK koristi te poenima Mekfadena i Pejnersa polako preuzima kontrolu i smanjuje zaostatak. Međutim, opet trojka spasava crno-bele, Andrić pogađa novu i prekida seriju domaćina za 27:19.

PAOK opet uspeva da se približi koševima Krisikopulosa i Ziberta, ali nakon koša Karahodžića, tri u nizu postiže bivši igrač grčkog tima Hečer i vraća Partizan na dvocifreno odstojanje (37:27). Srpski tim stiže i do maksimalnih +13, ali domaćin pogađa trojku i koristi grešku Majstorovića da smanji na 40:32 posle 20 minuta igre.

Loše su delovala oba tima na startu drugog poluvremena, prvi koš postiže Mekfeden posle minut i po igre, ali Partizan odmah odgovara te poenima Hečera i Birčevića opet stiže do +10. PAOK potom pravi mini seriju i polovi zaostatak, ali odgovara Hečer svojom prvom trojkom i 17. poenom za 47:39.

Međutim, posle nekoliko grešaka stao je potpuno šut Beograđane, raspoložen u napadu je bio samo Hečer, a Grci to ekspresno kažnjavaju preko Sajbert i Mekfedena i smanjuju na svega tri poena razlike (49:46). PAOK je kontrolisao ofanzivni skok u trećem kvartalu, a u samom finišu se domaćin potpuno raspucao, te trojkama Sajberta i Mekfedena preokrenuo na 56:53 pred poslednjih deset minuta.

Crno-beli se bolje snalaze na traljavom otvaranju poslednjeg perioda, oba tima su dosta grešila, ali PAOK ne uspeva da postigne koš skoro četiri minuta, što Partizan koristi i serijom 8:0 preokreće na 61:56. U toj seriji istakao se centar Luković sa pet poena.

Margariti, Miljenović i Klenton vraćaju domaćina u egal, ali Marinković prekida nalet domaćina novom trojkom za 67:63. Crno-beli ostavljaju previše prostora za novi koš PAOK-a, ali se domaćin revanšira promašenim zicerom, pa Hečer sa penala održava Partizan u prednosti, pred poslednja dva minuta.

Amerikanac donosi Partizanu šest ponena prednosti, ali Mekfeden novom trojkom opet vraća Grke u život (71:68). Ratkovica je bio polovičan sa penala, Mekfeden i Sajbert ne pogađaju trojke u narednom napadu u kojem su imali i ofanzivni skok, plej Partizana se iskupljuje košem iz igre i rešava meč, ali PAOK pogađa novu trojku za svega dva poena zaostatka pred Beograd 76:74.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

205 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve