Nova vest
Košarka

Sreda, 08.02.2017.

17:14

Cedevita: Zvezdu želimo da pobedimo u finalu

Sportski direktor Cedevite Matej Mamić demantovao je spekulacije da zagrebački tim kalkuliše sa plasmanom u ABA ligi kako bi igrao sa Zvezdom već u polufinalu.

Izvor: AK

Autor: AK

Cedevita: Zvezdu želimo da pobedimo u finalu
Foto: ABA/Zadar/Zvonko Kucelin

Cedevita deli treću poziciju sa Budućnosti sa po 15 pobeda, jednom manje od drugoplasiranog Partizana koji dočekuje u nedelju.

Ukoliko bude četvrta, Cedevita će igrati u polufinalu plej-ofa sa šampionom Zvezdom, a mnogi smatraju da je to plan ovog tima jer smatraju da je crveno-bele lakše pobediti tu nego u finalu.

"Znam da se o tome priča po kuloarima, ali mi smo mogli kalkulirati u Evrokupu pa smo pobedom u Nižnijem Novgorodu na kraju "izabrali" težu grupu u Top 16 fazi. Isto tako smatram da ABA ligu do kraja moramo odigrati najbolje što je moguće, izboriti drugo mesto i u finalu pokušati da iznenadimo Zvezdu. Naravno da verujem da to možemo bez obzira na to što su oni najbolji i igraju zaista fantastično", rekao je Mamić za "Sportske novosti".

Cedevitu nakon derbija sa Partizanom očekuje gradski sa Cibonom, potom Karpoš Sokoli, Union Olimpija i FMP, do kraja regularnog dela sezone u ABA ligi.

Partizan posle gostovanja u Zagrebu igra sa Zadrom kod kućem Mega Leksom u gostima, Krkom u "Pioniru" i na kraju kod Igokee u Laktašima.

Budućnost u poslednjih pet kola igra sa Karpošem, Union Olimpijom, FMP-om, MZT-om i u poslednjem sa Crvenom zvezdom u Beogradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve