Nova vest
Košarka

Sreda, 08.02.2017.

15:18

Zvezda: CSKA nas sada shvata vrlo ozbiljno

Košarkaši Crvene zvezde mts doputovali u Moskvu, gde će u četvrtak igrati meč 22.kola Evrolige protiv branioca titule ekipe CSKA.

Izvor: B92, zvanični sajt

Autor:B92, zvanični sajt

Zvezda: CSKA nas sada shvata vrlo ozbiljno
StarSport

Crveno-beli su u Beogradu 29. decembra napravili prvorazredno iznenađenje i pobedili "armejce", koji će sada u punom sastavu dočekati umorne i nekompletne crveno-bele.

Sa ekipom u Rusiju nije krenuo povređeni plejmejker Stefan Jović, a trener Dejan Radonjić ne može da računa ni na Nemanju Dangubića.

"Očekuje nas nova utakmica sa prvakom Evrope, koji i ove sezone ima mnogo razloga da veruje da može da odbrani trofej. Mi imamo našu problematiku koja je prisutna još od utakmice sa Panatinaikosom. U timu nema Stefana Jovića koji nije trenirao od duela sa Partizanom, i koji se oporavlja od povrede leđa, Nemanja Dangubić takođe neće igrati protiv CSKA. I pored svega moramo dati sve od sebe, jer želimo da odigramo dobru utakmicu u Rusiji", rekao je Dejan Radonjić, trener crveno-belih.

Kapiten Luka Mitrović kaže očekuje vrlo tešku utakmicu u Moskvi koja za Crvenu zvezdu dolazi u trenutku kada je ekipa iscrpljena žestokim ritmom utakmica i oslabljena povredama.

"Došli smo na noge CSKA, aktuelnom prvaku Evrope, svesni njegove snage i kvaliteta. Rasterećeni smo, ipak, i sa željom da pokažemo napredak u igri u odnosu na prethodna dva meča. Teško je održati konstantu u odnosu na prethodne mečeve u Evroligi, vidite da i ostale ekipe imaju problema u svojim nacionalnim šampionatima. Pokušavamo da se izborimo sa umorom i povredama, ali mnogo je mečeva ispred nas da se igraju, oni najvažniji tek slede, i svaki igrač će nam biti preko potreban kako bi na prvom mestu kompletni počeli da treniramo. Moramo da igramo maksimalno od prvog do poslednjeg minuta, jer nas svi sada shvataju maksimalno ozbiljno..."

I Čarls Dženkins ističe u prvi plan težak period koji čeka Crvenu zvezdu.

"Teška utakmica je pred nama, i sada će biti sve teže i teže. CSKA ulazi u ovaj meč nakon poraza od Fenerbahčea, i sigurno će izaći na ovaj duel izuzetno motivisani. Ulazimo u finiš regularnog dela, i mnogo timova ima ambiciju a i šansu da se plasira u Top 8. Želim da pružimo dobru utamicu protiv jednog od najboljih timova u Evropi, pa ćemo videti za šta će to biti dovoljno. Svesni smo da utakmicu čekamo sa dva poraza, ali tek smo na polovini sezone. Najvažnije tek sledi i očekujem da kao tim napredujemo i budemo dobri kada to bude bilo najvažnije. Svi žele da dobiju svaku utakmicu, ali u realnom svetu to ne ide tako... Zato je najbolje kada učite iz svojih grešaka nakon poraza", rekao je Čarls Dženkins.

Ekipa će u sredu uveče trenirati u "Megasport Areni" u kojoj je prvak ABA lige već igrao četvrtfinalne mečeve Evrolige u prošloj sezoni i doživeo dva tesna i dramatična poraza.

Ekipu Crvene zvezde mts po povratku u Beograd, ponovo očekuje gust raspored, mečevi sa Cibonom i Karpošem u nedelju i utorak, a nakon toga sledi selidba u Niš na zavrnicu kupa Radivoja Koraća.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve