Nova vest
Košarka

Petak, 27.01.2017.

12:07

Zvezda: Crveno-beli tenk nema veze sa politikom

Direktor KK Crvena zvezda Davor Ristović poručio je da na utakmici protiv Panatinaikosa nije bilo političkih konotacija.

Izvor: B92

Autor:B92

Zvezda: Crveno-beli tenk nema veze sa politikom
Starsport

On je na taj način odbacio pisanje i osudu hrvatskih medija u kojem su pozvali Evroligu da izbaci crveno-bele zbog, kako su naveli, koreografije sa tenkom iz Vukovara.

Veliki broj medija iz Hrvatske pozvao je Evroligu da reaguje zbog transparenta navijača Zvezde sa zastavom iz Vukovara i zastavom tenka, a najoštriji je bio portal "24sata.hr" prenošenjem da je bilo "gnusnih četničkih provokacija".

"Apsolutno smo protiv bilo kakve političke konotacije u vezi sa pojedinim naslovima nakon još jedne velike pobede našeg kluba u Evroligi. Crveno-beli tenk nema apsolutno nikakve veze sa politikom, već sa davno ustaljenim sloganom "proradila Zvezdina mašina" i takvih transparenata je bilo i u prošlosti na utakmicama Evrolige, kao i ostalim takmičenjima klubova iz našeg sportskog društva i nisu shvaćeni kao bilo kakva provokacija", rekao je Ristović za klupski sajt.

On je dodao je slogan povezan za tenkom koji se nalazi kao eksponat na Kalemegdanskoj tvrđavi.

"Ne želimo na bilo koji način da se ponovo bavimo stvarima koje nemaju apsolutno nikakve veze sa terenom, utakmicama, košarkom, Evroligom i Crvenom zvezdom", zaključio je Ristović.

Crvena zvezda je juče u dvorani "Aleksandar Nikolić" ostvarila sedmu uzastopnu pobedu u Evroligi, pobedom nad Panatinaikosom 72:66.

Podsećamo da je transparent sa tenkom na mečevima košarkaša Crvene zvezde često bio navijački dekor, a klub sa Malog Kalemegdana se takođe i nalazi 50 metara daleko od muzeja gde su izloženi tenkovi.

Takođe, transparent sa natpisom 'Vukovar' je obeležje navijačke grupe crveno-belih iz tog grada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

95 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve