Nova vest
Košarka

Četvrtak, 26.01.2017.

14:21

Evroliga: Zvezda kao mladi Majk Tajson

Košarkaši Crvene zvezde ove sezone igraju fantastičnu košarku, a to nije prošlo nezapaženo ni ljudima u najjačem evropskom takmičenju.

Izvor: B92

Autor:B92

Evroliga: Zvezda kao mladi Majk Tajson
Starsport

Kolumnista Evrolige napisao je na sajtu renomiranog takmičenja članak posvećen timu Dejana Radonjića.

Zvezda je do sada pobedila skoro sve najbolje timove Evrope i posle 19 utakmica ima sjajnih 11-8 na petom mestu na tabeli.

Od tima kome su svi predviđali svega nekoliko pobeda, Zvezda je postala strah i trepet u Evropi.

„Hajde da budemo jasni u jednoj stvari: To što je Crvena zvezda ostvarila u poslednjih mesec dana je više od najveće serije pobeda ekipe od povratka u Evroligu pre četiri godine. Počeli su sa 2-4 i svi su se pitali da li Zvezda može da se nosi sa ekipma u Evroligi, ali ono što je uradila u poslednjih mesec dana bez sumnje govori da je Zvezda jaka kao nikada ranije“, piše Frenk Lejvor i nastavlja:

„Ono što se dogodilo u Baskoniji u utorak je bilo van svih očekivanja. Zvezda je i pre nekoliko godina razbuila domaćina u Vitoriji, ali sada je bilo mnogo drugačije. Baskonija je sada tim u vrhu tabele, tim koji je igrao završni turnir prošle godine. Prethodne dve utakmice kod kuće dobila je postigavši više od 100 poena. Pored svega toga, Zvezda ih je razbila. Bilo je 50:27 na poluvremenu, zaboga! Taj meč je dokazao da je Zvezda jaka i to ne samo kod kuće, gde ima navijače koji su poznati da vrše neverovatan pritisak na sve protivnike do tačke da protivnički igrači ne mogu da komuniciraju, pa čak ni da razmišljaju. Protivnici u Beograd dolaze znajući da ne igraju pet na pet, već pet na hiljade. Ali i pored toga, protiv Zvezde bi ste mogli u ovom trenutku da igrate i u praznoj hali bilo gde i morate da budete spremni jer će Zvezda svakako biti. Jedna od najimpresivnijih stvari Zvezde je stav sa kojim izlazi na teren, kao kada je mladi Majk Tajson ulazio u bokserski ring i nije puštao protivnika iz ugla dok ga ne obori. Najveći deo tog stava je Zvezdina neverovatna odbrana koja uliva igračima poverenje čak i kada ne ide dobro u napadu. To je najmlađi tim u ligi, 24,3 godine i potrošnja energije očigledno nije problem. Oni vole da mentalno i fizički umore protivnika.“

Ipak, crveno-belima u četvrtak stiže tim koji može da se nosi sa njima.

„Panatinaikos je i te kako sposoban da zaustavi Zvezdu. U Panatinaikosu znaju kako sa bučnom publikom, ali takođe znaju i da čuvaju loptu jer imaju najmanje izgubljenih lopti tokom utakmica. U svakom slučaju, Zvezda je ciglu po ciglu izgradila karakter tokom poslednjih nekoliko godina na isti način na koji je to uradio Panatinaikos nekada. Nije daleko trenutak kada će Zvezda biti uz rame sa velikim imenima koje je pobedila ove sezone.“

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

147 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve