Nova vest
Košarka

Četvrtak, 19.01.2017.

15:39

Zvezda u Tel Avivu: Sada znaju ko su crveno-beli

Košarkaši Crvene zvezde gostuju Makabiju u Tel Avivu u 18. kolu Evrolige (20:05h), u meču od velikog značaja za oba tima.

Izvor: AK

Autor: AK

Zvezda u Tel Avivu: Sada znaju ko su crveno-beli
Foto: StarSport

Zvezda deli sedmu i osmu poziciju sa Darušafakom sa skorom 9-8, dok je Makabi na deobi 13-14. sa 6-11.

Crveno-beli su pre mesec dana srušili "Ponos Izraela" 83:58 u Beogradu, čime su naterali navijače u Tel Avivu da dobro zapamte tim koji su pre nekoliko godina na vulgaran način pitali: "Ko ste vi?"

Tim Dejana Radonjića je demolirao višestrukog prvaka Evrope u "Pioniru", iako su tokom leta iz beogradskog u izraelski tim prešla dvojica ključnih igrača, Kvinsi Miler i Majk Cirbes.

Poraz od Zvezde bio je vrhunac loših rezultata Makabija u Evroligi, zbog čega je usledila promena trenera, a stigao je Ainars Bagackis. Međutim, to nije mnogo uticalo na formu ekipe, jer je Makabi u međuvremenu dobio samo jedan meč u EL, protiv Darušafake na svom parketu.

Zbog toga je centar tima Kolton Ajverson izjavio da je ovaj meč biti ili ne biti za njegovu ekipu, na šta je upozorio i Zvezdin Nemanja Dangubić.

Makabi u proseku ima bolji napad od Zvezde ove sezone sa 80,6 poena po meču, naspram 74,5 crveno-belih, ali je glavni adut Beograđana odbrana, koja je i razbila Izraelce pre nekoliko nedelja.

Ono što je najveći problem Makabija je nepostojanje timske hemije i generalno timske igre u ekipi sa nekoliko zvučnih imena među kojima se pre svega ističu Endru Gaudlok, Soni Vims i Devon Smit.

Radonjić očekuje u Tel Avivu potpuno drugačiji meč u odnosu na beogradski, ali ističe da njegov tim nije pod pritiskom. S druge strane, domaćin želi da se iskupi za "Pionir".

U obe ekipe se dogodilo nekoliko promena od prethodnog okršaja, pa će važnu ulogu u novom igrati forma oporavljenog krila Makabija Milera, te poslednjeg pojačanja crveno-belih Diona Tompsona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve