Nova vest
Košarka

Četvrtak, 12.01.2017.

17:11

Žoc o Radonjiću: Odličan trener, izvanredan čovek

Trener Fenerbahčea Željko Obradović izneo je niz pohvala na račun Crvene zvezde i posebno trenera Dejana Radonjića.

Izvor: B92

Autor:B92

Žoc o Radonjiću: Odličan trener, izvanredan čovek

Crveno-beli u 17. kolu Evrolige dočekuju turski tim posle sjajnih rezultata koje su ostvarili ove sezone.

Zvezda trenutno ima polovičan skor na tabeli, a uz to je u tri uzastopna meča savladala tri poslednja prvaka Evrope.

„Igramo protiv tima koji je u ovom trenutku verovatno u najboljoj foprmi u Evroligi. Igraju veoma dobru košarku, veoma agresivno u odbrani, sa jasnom idejom u napadu. Imaju najbolju podršku u Evropi i ti igrači zaslužuju tu podršku jerigraju na izvanredan način, bore se, daju sve od sebe. Jedino što mogu da uradim je da im čestitam na svemu što su uradili“, rekao je najtrofejniji evropski trener i bez konkrentog pitanja pohvalio je trenera crveno-belih, što inače vrlo retko čini.

„Verujem da je čovek koji je najzaslužniji za sve što Crvena zvezda radi Dejan Radonjić. Odličan trener, izvanredan čovek. Retkost je u današnje vreme sresti nekoga ko se tako pristojno i lepo ponaša i govori o svim svojim protivnicima na način na koji to radi Dejan Radonjić. Meni je drago da sam ja davno, dok je Dejan još bio igrač, prepoznao da on može da bude dobar trener i on je izrastao u izvanrednog trenera tako da koiristim i ovu priliku da mu čestitiam na svemu što je uradio za Crvenu zvezdu.“

Fenerbahče je pet puta zaredom u Evroligi pobedio Crvenu zvezdu, ali je Obradović svestan težine zadatka u Beogradu.

"Ne smatram da smo favoriti. U ovoj Evroligi to ne postoji. Novinari mogu da pričaju o favoritima, ali ja kao trener smatram da su ekipe veoma ujednačene i u svakoj novoj utakmici morate da pokazujete da ste bolji od protivnika. Moramo da odigramo mnogo dobru utakmicu da bismo pobedili Zvezdu".

Utakmica Crvena zvezda - Fenerbahče počinje u 20.45h

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve