Nova vest
Košarka

Sreda, 11.01.2017.

20:55

Marković blizu tripl-dabla, nova pobeda Obradovića

Ekipe Lokomotive iz Kubanja i Zenita iz Sankt Petersburga zabeležile su trijumfe u drugom kolu Top 16 faze Evrokupa.

Izvor:

Autor:

Marković blizu tripl-dabla, nova pobeda Obradovića
Getty Images

Tim Saše Obradovića nastavio je sa sjajnim partijama trijumfom nad Mursijom 70:60, pa je ostao na čelu tabele grupe E sa dva trijumfa.

S druge strane, Zenit Stefana Markovića slavio je protiv Lijetuvos Ritasa 88:79 u grupi G, upisavši prvu pobedu u drugoj fazi takmičenja.

Lokomotivu je do nove pobede još jednom predvodio Kevin Džons, bivši igrač Partizana ubacio je 15 poena, uhvatio devet lopti i imao četiri asistencije.

Najbolje ga je pratio Andrej Zubkov sa devet poena, dok su Vladimir Ivljev, Met Džening, Dimitri Khvostrov i Jan Vugiukas dodali po sedam.

U poraženom sastavu najviše se istakao Hose Anhel Anteljo sa 16 poena, a Fakundo Kampaco ubacio je 14.

Ni Zenit nije imao previše problema da stigne do trijumfa, a bivši reprezentativac Srbije ponovo je bio nadomak tripl-dabl učinka.

Marković je za nešto više od 27 minuta na parketu zabeležio devet poena (2/6 za dva, 1/4 za tri), osam uspešnih dodavanja i sedam skokova.

Ipak, najzasljužniji za laganu pobedu bio je sjajni Janis Tima sa 27 poena i šest uhvaćenih lopti.

Kod gostiju je bolji od ostalih bio Dru Gordon, još jedan bivši igrač crno-belih iz Beograda, sa 16 poena, ali ga je ispratio samo Kori Fišer sa jednim manje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve