Nova vest
Košarka

Nedelja, 08.01.2017.

13:22

Potpisao za Zvezdu, do kraja sezone u FMP?

Američki centar Ajzea Ostin najavio je svoj dolazak u Crvenu zvezdu, ali će u nastavku sezone nastupati za FMP iz Železnika.

Izvor: SM

Autor: SM

Potpisao za Zvezdu, do kraja sezone u FMP?
StarSport

Bivši košarkaš Univerziteta Bejlor na svom Fejsbuk profilu objavio je da dolazi u redove srpskog i regionalnog šampiona, a kao dokaz priložio je i ugovor sa klubom.

Ostin je nekada bio velika nada koledž košarke, kome su predviđali izlazak na prvu rundu NBA drafta 2014, ali je zbog bolesti (Marfanov sindrom) morao da se povuče.

Marfanov sindrom je poremećaj vezivnog tkiva, koji dovodi do promena na očima, kostima i kardiovaskularnom sistemu.

On je posle skoro dvogodišnje borbe dobio dozvolu od lekara da se vrati na parket, a po svemu sudeću sledeće stanica će mu biti klub iz Železnika.

"Ajzea ovog jutra odlazi iz SAD za Beograd. Njegova situacija je jedinstvena. Mnogo je nepoznanica, ali ovo je velika prilika. Uzbuđen je. Rečeno mu je da nikad neće dobiti šansu da opet zaigra, pa je oduševljen zbog povratka. Njegov talenat je tu, nije ga izgubio. On voli košarku. Uzbuđen sam i srećan zbog njega. Videćemo kako će se stvari odvijati. Nebo je njegova granica. Beograd je najbolje mesto za Ajzeu da se vrati u svoj kolosek“, rekao je agent Dvon Klifton.

Ovaj 23-godišnji košarkaš igra na poziciji centra i visok je 216 cm.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

162 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve