Nova vest
Košarka

Subota, 07.01.2017.

21:00

ABA: Osma uzastopna pobeda Partizana

Košarkaši Partizana savladali su Karpoš Sokoli 76:72 u meču 17. kola regionalne ABA lige, pred 5.000 gledalaca.

Izvor: mn

Autor: mn

ABA: Osma uzastopna pobeda Partizana
Starsport

Crno-beli su se vratili na drugo mesto osmom uzastopnom pobedom u regionalnom takmičenju, 14. ukupno, dok je makedonska ekipa upisala 12. poraz.

Osim na početku meča, Partizan je vodio u većem delu susreta, u jednom trenutku imao i 16 poena prednosti. Viđeno je dosta grešaka na obe strane, Karpoš je pretio u serijama, pa Partizan nije uspeo ranije da uđe u mirniju završnicu.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Veličković sa 17 poena, sedam skokova i dve asistencije. Veoma dobar meč odigrao je Vrabac koji je mao 14 poena, sedam skokova i četiri asistencije. Hečer se istakao u trećoj četvrtini, a meč je završio sa 16 poena, dok je Pot postigao neke od ključnih poena u finišu susreta, a devet ukupno. Dvocifren je bio još Birčević sa 10 poena, uz uhvaćenih lopti.

Kod gostiju 19 poena imao je Trajkovski, jedan manje Vrkić, Peri je dodao 12, a 10 Zeković.

Obe ekipe su odlično šutirale slobodna bacanja, Partizan 16/19, a Karpoš 14/16.

Tok meča:

Dosta grešaka i nepromišljenih poteza na početku meča na obe strane, pa nije bilo mnogo poena u prvih pet minuta meča. Birčević je nekoliko puta promašio za Partizan, a jednom se upisao u strelce, dok je precizan bio Luković. Gostujući tim pogodio je dve trojke i serijom 10:0 preuzeo vođstvo.

Hečer je posle tajm auta šutem sa poludistance prekinuo nalet gostiju, ali ponovo Karpoš odgovara trojkom Trajkovskog za 8:13. Partizan je uzvratio mini-serijom novim poenima Hečera i Birčevića i stigao do izjednačenja – 13:13.

U poslednjem minutu Partizan je vratio vođstvo i pobegao na plus pet. Vrkić se istakao u timu Karpoša, do sada je postigao osam poena, a uz zvuk sirene Veličković postiže poene posle pormašaja Vrapca za tri – 21:17.

U prvih pet minuta samo pet poena je postignuto, tri je dao Karpoš, a dva Partizan. Crno-beli su dobro igrali u odbrani, ali su i dosta promašivali.

Usledila je serija slobodnih bacanja za izabranike Aleksandra Džikića, dosta faulova iznudio je Novica Veličković, kapiten Partizana je četiri puta bio precizan i odveo svoj tim na plus 7 – 27:20. Na liniji penala bio je i Labović na drugoj strani i oba puta je pogodio.

Minut pre kraja poluvremena Partizan je trojkom Birčevića imao najvećih plus devet (34:25), ali je onda faulom omogućio rivalu da smanji zaostatkom košem uz faul, a precizan je bio Zeković – 34:28. Makedonski tim je do kraja poluvremena uspeo da smanji na minus tri, a posao mu je olakšan greškama Partizana - 34:31.

Na startu treće četvrtine razigrao se Hečer uz Vrapca koji su postepeno povećavali prednost Partizana, a bosanskohercegovački reprezentativac izveo je atrktivan alej up, posle dodavanja američkog plejmejkera - 45:36.

U nekoliko navrata Partizan je Karpošu „poklanjao“ poene dva plus jedan, makedonski tim je pretio konstantno i nije dozvoljavao crno-belima da se rezultatski odlepe – 48:44.

Partizan je promašivao za tri poena, ali je Hečer pri jednom pokušaju fauliran, pa je sva tri puta bio precizan, zatim je asistirao Potu koji je postigao trojku za prvu dvocifrenu prednost Partizana, da bi Veličković produžio seriju svog tima - 56:44.

Luković je postigao četiri poena sa slobodnih bacanja za plus 13 Partizana, a u međuvremenu je u Karpošu poene postigao Peri - 60:47.

Na startu poslednje četvrtine Luković je zabeležio blokadu, a zatim se još jednom upisao u strelce. Trajkovski sa dve trojke pravi seriju 6:0, a Veličković nije odgovorio - 63:53.

Vrabac je sa pet poena razbudio ekipu Partizana, Karpoš je još jednom smanjio na ispod deset razlike, ali Birčević postiže trojku za 72:62. Pot je u poslednja dva minuta rešio pitanje pobednika sa četiri poena. Konačan rezultat - 76:72.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

173 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve