Maljkovićeva: Razlog emotivno i fizičko pražnjenje

Marina Maljković saopštila je da napušta čelo reprezentacije Srbije zbog "emotivnog i fizičkog pražnjenja".

AKIzvor: B92 Srbija
Podeli
Foto: StarSport
Foto: StarSport

Maljkovićeva je posle šest godina napustila klupu Srbije s kojom je ostvarila najveće uspehe u istoriji srpske ženske košarke – titulu prvaka Evrope 2015 i bronzu na Olimpijskim igrama 2016.

"Odluku koju sam donela sam saopštila samo Saši Daniloviću i iz poptovanja prema njemu i KSS sam želela da dođem iz Istanbula i u oči vam saopštim odluku. Nakon dosta neprospavanih noći i mnogo razmišljanja, donela sam odluku da ne nastavim da budem selektorka i jedini razlog je emotivno i fizičko pražnjenje", rekla je Maljkovićeva.

Ona je ostavku podnela svega dve nedelje po dolasku Danilovića na mesto predsednika KSS, umesto Dragana Đilasa.

Foto: StarSport
Foto: StarSport

* Maljkovićeva je trenersku karijeru počela u beogradskom Ušću, potom je trenirala Hemofarm i Partizan u Srbiji, od 2013-2016. je radila u francuskom Lionu, a trenutno vodi turski Galatasaraj.

"Jedino što mi je iskreno žao je što neću sarađivati sa čovekom koga izuzetno cenim, Sašom Danilovićem. Nije lako naći kvalitetnog funkcionera. Ovo nije moj odlazak iz košarke i ženske košarke u Srbiji. Ja ću se maksimalno posvetiti "Pokretu za žensku kosarku". Želim da što više devojčica trenira košarku i da trenira besplatno", dodala je Maljkovićeva.

Našu selekciju u junu očekuje odbrana evropske titule na Evrobasketu u Češkoj, a Srpkinje će igrati u Grupi C sa Slovenijom, Francuskom i Grčkom.

"Ne mogu da kažem da je ovo prva ružna vest u Novoj godii, lepa nije svakako. Marina i ja smo razgovarali pre neki dan i ja sam je u potpunosti razumeo. Želim da joj se zahvalim na rezultatima i uspesima koje je postigla. Žao mi je što nećemo sarađivati, ali nažalost, život je takav. Mi ćemo u što kraćem roku pokušati da nađemo osobu koja će zameniti Marinu Maljković i koja će voditi našu reprezentaciju", rekao je Danilović.

Košarka

NBA Showtime iz 2016.

Nećemo trošiti mnogo reči, jednostavno uživajte u najboljem, najzabavnijem, najatraktivnijem iz NBA lige iz 2016. godine.

NBA utorak 3.01. 13:29 Komentara: 3