Nova vest
Košarka

Petak, 23.12.2016.

20:19

Dikson srušio CSKA, Željko bolji od Itudisa

Košarkaši Fenerbahčea pobedili su CSKA u Moskvi posle produžetka sa 95:79, u derbiju 14. kola Evrolige.

Izvor: B92

Autor:B92

Dikson srušio CSKA, Željko bolji od Itudisa
Getty images

Bio je ovo prvi duela ovih timova posle finala Evrolige i ponovo su igrali produžetak, ali je ovoga puta pobedu odneo turski tim. Takođe, ovo je bio peti okršaj Dimitrisa Itudisa i Željka Obradovića u Evroligi i druga pobeda srpskog trenera.

Pobedu im je doneo Bobi Dikson koji je u samom finišu regularnog dela pogodio uz faul za produžetak, a onda je u dodatnih pet minuta dotukao rivala.

Ovo je tek drugi poraz prvoplasiranog CSKA koji gostuje u Beogradu sledeće nedelje, dok je Fener ostvario devetu pobedu.

CSKA je mnogo bolje počeo, imao je tokom prvog poluvremena i 13 poena prednosti, ali se Fener u nastavku vratio i uspeo je da ostvari veliku pobedu.

Dikson je završio sa 25 poena, 3 skoka i 6 asistencija, Judo je dodao 17 poena i 11 skokova, a sjajan je bio i Nikola Kalinić sa 13 poena i 2 skoka za 20 minuta. Miloš Teodosić vratio se u moskovski tim, ali nije imao svoje veče i promašio je trojku za pobedu u regulrnom delu.

Na kraju je imao 21 poen (6-15), uz 5 skokova i 5 asistecnija. Voroncevič je dodao 15, a Kurbanov 12 poena.

Novi poraz pretrpeo je Makabi koji je dugo vodio protiv Darušafake u Turskoj, ali je ponovo popustio kada je bilo najvažnije i domaćin je slavio sa 86:84. Darušafaka sada ima skor 8-6, dok je Makabi pretrpeo deveti poraz ove sezone.

Vilbekin je ubacio 23 poena, Klajburn je dodao 20, a Vonamejker 15. Na drugoj strani, Gaudlok je ubacio 23, a Rad 17 poena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

94 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve