Nova vest
Košarka

Četvrtak, 15.12.2016.

17:16

Đilas: Ponosan sam što me menja Danilović

Doskorašnji prvi čovek Košarkaškog saveza Srbije Dragan Djilas izjavio je da mu je čast što ga je Predrag Danilović nasledio.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Đilas: Ponosan sam što me menja Danilović
Foto: StarSport

Đilas veruje da će Danilović biti uspešan kao što je on bio tokom šest godina u Sazonovoj 83.

Danilović je u četvrtak jednoglasno izabran na Izbornoj skupštini KSS i u naredne četiri godine vodiće Savez.

"Ponosan sam što me menja košarkaška legenda kao što je Danilović, a pre mene bila je još jedna Dragan Kapičić. Čast mi je bila što sam bio u takvoj organizaciji i radio sa velikim ljudima. Nadam se da će biti uspešni kao što smo mi, a novim ljudima ne bi trebalo davati iste zadatke jer ne možemo uvek da osvajamo medalje", rekao je Đilas novinarima posle Skupštine u hotelu "M".

On je poručio da je, za vreme svog šestogodišnjeg mandata, najponosniji na evropsko zlato ženske reprezentacije.

"Momci su bili sjajni, dva puta drugi, a da nije bilo lakrdije u Turskoj imali bismo još jedno finale. Ipak, najdraže mi zlato kod žena, uvek sam verovao u njih, kao i selektora Marinu Maljković. Napravljen je veliki uspeh", dodao je Đilas.

Đilas ističe da je, po njegovom mišljenju, Srbija najjača košarkaška nacija u Evropi u ovom trenutku.

"Svi bismo voleli da muška selekcija osvoji zlato na Evropskom prvenstvu naredne godine, posle dva srebra, koja su ogroman uspeh. Uvek je bolje kada se čuje srpska himna na podijumumu", zaključio je Đilas.

Tokom Đilasovog mandata muška reprezentacija Srbije osvojila je dve srebrne medalje na Olimpijskim igrama i Svetskom prvenstvu, dok je ženska selekcija bila zlatna na prvenstvu Evrope i bronzana u Riju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve