Danilović jedini kandidat za predsednika KSS

Doskorašnji predsednik KK Partizan Predrag Danilović najverovatnije će naslediti Dragana Đilasa na poziciji predsednika Košarkaškog saveza Srbije.

AKIzvor: B92
Podeli
Foto: StarSport
Foto: StarSport

Danilović je jedini predao kandidaturu za predsednika KSS pre isteka roka u četvrtak u podne, uz podršku 21 delegata KSS.

Izbori za novog čelnika srpske košarke su 15. decembra, a s obzirom da je Danilović jedini kandidat, ostaje samo da KSS samo potvrdi njegovo imenovanje.

"Posle razgovora sa mnogim istaknutim ljudima srpske košarke prihvatio sam predlog velike većine delegata Skupštine da budem kandidat za predsednika KSS. Ovaj predlog i podrška koju sam dobio predstavljaju za mene veliku čast, a ujedno i priznanje za sve što sam do sada postigao, prvo kao igrač, a potom i kao sportski funkcioner. Ukoliko dobijem poverenje delegata na Skupštini KSS za program koji sam predložio, očekujem da svi mi koji u Srbiji volimo košarku zajedno radimo na daljem razvoju našeg najtrofejnijeg sporta", izjavio je Danilović.

Danilović je dostavio i program rada i predlog za četiri resorna potpredsednika:
* potpredsednik za žensku košarku – Ana Joković
* potpredsednik za mušku košarku – Igor Rakočević
* potpredsednik za finansije i marketing – Bojan Radun
* potpredsednik za takmičenja – Dušan Projović

Danilović je rođen 1970. u Sarajevu, gde je počeo karijeru u omladinskoj školi KK Bosna, dok je profesionalac postao u Partizanu 1988. Bio je prvak Evrope sa crno-belima 1992, a potom i sa italijanskim Virtusom iz Bolonje 1998.

Igrao je i u NBA za Majami i Dalas (12,8p, 2,4sk, 2as po meču), dok je sa reprezentacijom Jugoslavije četiri puta osvajao EP, a ima i srebro sa Olimpijskih igara 1996. u Atlanti.

FIBA ga je proglasila za najboljeg igrača Evrope 1995. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.