Nova vest
Košarka

Subota, 19.11.2016.

19:00

Partizan u Zadru prekinuo lošu seriju

Košarkaši Partizana savladali su Zadar 76:69 u meču 10. kola regionalne ABA lige.

Izvor: mn

Autor: mn

Partizan u Zadru prekinuo lošu seriju
Foto: ABA/KK Zadar/Zvonko Kucelin

Crno-beli su tako prekinuli seriju od tri uzastopna poraza u ligi i zabeležili sedmi trijujmf u sezoni. Zadar je upisao šesti poraz.

Ekipa Aleksandra Džikića ostavrila je izuzetno važnu pobedu u borbi za plej of, a srpskom timu ovo je tek treća pobeda u Zadru u poslednjih 12 godina.

Partizan je imao veliki broj izgubljenih lopti (17), ali je prelomni faktor bio veći broj pogođenih trojki. Crno-beli su ubacili 11 iz 23 pokušaja, a Zadar samo pet.

Luković je bio jedan od najboljih igrača na terenu, posebno u četvrtoj četvrtini, a meč je završio sa 14 poena, osam skokova i dve blokade. Birčević je takođe pružio odličnu partiju sa 15 poena i pet skokova, 12 poena dodao je Marinković, uz samo jedan promađšaj iz igre, Hečer je imao 11, a Andrić osam.

Barać se istakao u timu Zadra sa 24 poena, dok ga je pratio Ivan Marinković sa 16, a Vladović je dodao 12. Ramljak je zabeležio šest poena i bio jedan od boljih igrača na terenu, ali je morao ranije van igre zbog povrede.

Tok meča:

Partizan je trojkom Marinkovića otvorio meč, da bi Zadar brzo preokrenuo na 4:3. Domaći košarkaši držali su priključak, ali su morali da jure rezultat, da bi se srpski tim prvi put „odlepio“ trojkom Veličkovića (13:9), a potom i Birčevića (16:11).

Zadar je mini serijom 5:0 u finišu prve četvrtine preko Baraća, Vladovića i Brzoje poravnao rezultat (18:18), a u poslednjim sekundama Ratkovica postiže pogodak za 22:20.

Izjednačena druga četvrtina, ekipe su se smenjivale u vođstvu, Ivan Marinković bio je zaslužan za poene Zadra, dok je na drugoj strani precizan bio Luković. Novu trojku za Partizan postigao je Robinson, a potom je usledila rampa Uroša Lukovića, da bi poenima Robinsona crno-beli „pobegli“ na plus pet – 35:30.

Ratkovica je brzo izgubio dve lopte, Zadrani su to iskoristili, postigli šest poena i preokrenuli rezultat. Marinković je posle tajm auta prekinuo nalet gostiju svojim devetim poenom i bez promašaja je u dosadašnjem toku meča.

Dosta izgubljenih lopti imao je Partizan, ali je skokovima, pre svih Lukovića, uspeo da na poluvreme ode s minimalnom prednošću 39:38. Poene u poslednjim sekundama ovog perioda postigao je Hečer.

Osam poena postignuto je u prvom minutu drugog poluvremena. Domaći su bolje krenuli u trećoj četvrtini, dok je Partizan imao problema u napadu. Ipak Vanja Marinković istakao se u svom timu, postigao je nove poene i iznudio tehničku grešku Brzoje, kojeg je mladi košarkaš Partizana zaustavio blokadom prilikom prodora. Košarkaš Zadra se bunio i zbog toga bio kažnjen.

Hečer je pogodio slobodno bacanje i trojku za 48:45. Ivan Marinković je odgovorio na drugoj strani sa četiri vezana poena i 50:50. Vanja Marinković prvi put je promašio četiri minuta pred kraj četvrtine.

Birčević je sa dve trojke predvodio Partizan u finišu trećeg perioda, a sa odličnom igrom u svim segmentima nastavio je i na startu poslednje četvrtine u kojoj Partizan ima vođstvo - 61:57.

Međutim nepotrebnim greškama Partizan pomaže Zadru da ponovo uhvati priključak i stigne do izjednačenja. Luković je faulirao Ramljaka, a on pogodio oba slobodna bacanja za 61:61.

Ramljak se povredio krajem poslednje četvrtine, što je veliki hendikep za Zadar, s obrzirom da je on bio jedan od boljih igrača te ekipe.

Usledila je dramatična završnica, ali je Andrić je postigao važnu trojku za 67:62, da bi potom Luković sjajnim potezom uz faul bio precizan za 70:67. Zadar nije iskoristio greške Hečera, a u poslednji minut Partizan ulazi sa plus četiri. Hečer je pogodio dva slobodna bacanja, a tačka na meč bila je trojka Andrića na asistenciju Marinkovića za 76:69.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

132 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve