Nova vest
Košarka

Subota, 12.11.2016.

19:07

Sokoli šokirali Budućnost za prvi poraz u sezoni

Košarkaši Karpoš Sokola pobedili su ekipu Budućnosti u devetom kolu ABA lige – 77:71.

Izvor: SM

Autor: SM

Sokoli šokirali Budućnost za prvi poraz u sezoni
Foto: ABA liga

Gostujući tim je tako zabeležio prvi poraz u sezoni, dok je makedonski tim ostvario prvu pobedu.

Najjefikasniji u ekipi Karpoša bio je Dragan Labović koji je ubacio 18 poena i imao je tri skoka, a pratili su ga Dragan Zeković sa 17, Zoran Vrkić sa 12, kao i Kendrik Peri i Dušan Knežević sa devet.

Na drugoj strani istakao se Bojan Subotić koji je ostvario dabl-dabl učinak od 20 poena i 11 asistencija i Markus Vilijams sa 14 poena i četiri skoka i dve asistencije.

Gostujući tim imao je prednost od sedam poena u prvoj četvrtini, ali su domaćini prelomili u drugoj deonici kada su dozvolili ekipi Budućnosti da ubace samo osam. U nastavku meča u tvrdoj utakmici ekipa Karpoša je držala tempo i nije dozvolila gostima da dođu do preokreta i tako zabeležila prvu pobedu u ligi.

Crnogorska ekipa je i dalje na prvom mestu na tabeli sa 17 poena, ali postoji šansa da se ta situacija promeni posle ishoda meča Crven zvezde i Cibone koja se igra u nedelju od 21h.

Makedonski tim nalazi se i dalje na začelju tabele sa devet osvojenih bodova.

U narednom kolu Budućnost dočekuje Union Olimpiju, a tim iz Skoplja gostuje lideru na tabeli, ekipi Crvene zvezde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve