Nova vest
Košarka

Četvrtak, 27.10.2016.

21:00

Radonjić za B92: Skok i pametan napad za PAO

Košarkaši Crvene zvezde u sredu su ostvarili istorijsku pobedu protiv Barselone koju nisu stigli da proslave.

Izvor: B92

Autor:B92

Radonjić za B92: Skok i pametan napad za PAO

Zvezda je već u četvrtak otputovala u Atinu gde u petak gostuje jednom od najtrofejnijih evropskih timova Panatinaikosu.

Atinski ’zeleni’ ove sezone su se ozbiljno pojačali, a posle debakla u derbiju od Olimpijakosa Argirisa Pedulakisa je na klupi zamenio Ćavi Paskavl.

Trener srpskog i regionalnog šampiona Dejan Radonjić rekao je za B92 u Atini da crveno-bele očekuje značajno pojačani Panatinaikos.

„Svesni smo da igramo protiv jednog od velikana evropske košarke, što se može videti po trofejima ovde u Sali. To je ekipa koja je značajno ojačana ove sezone sa igračima sa ogromnim evroligaškim kvalitetom koji su i prošle sezone imali značajne uloge u svojim klubovima. Burusis, Singlton, Nikols... Tu su i igrači koji su ostali iz prošle sezone. Kalates je vodio igru prošle sezone, koji je uostalom i puno toga napravio u svojoj karijeri. Znamo o kom se kvalitetu radi. Potrebno je da taj njihov kvalitet svedemo na nešto što nama može da donese dobru poziciju, a znamo da to nije ni malo lako. Imaju mnogo kvaliteta i smatram da ovaj Panatinaikos, sa novim trenerom koji je došao i koji je godinama pravio velike rezultate u Barseloni, može mnogo da napravi ove sezone. Njihova igra ne zavisi od jednog igrača, imaju mnogo kvaliteta pa ćemo morati da budemo jako, jako dobri ako želimo da im pariramo.“

Zvezda je već godinama poznata u Evropi kao tim koji igra sjajnu odbranu, a Radonjić je istakao još neke stvari koje su neophodne kako bi Zvezda došla u priliku da parira Panatinaikosu u petak.

„Neke naše osnove se znaju. Moramo da budemo dobri u skoku, da pokušamo da laganim poenima dođemo do bolje pozicije. Napad mora biti pametan, da prepoznamo neke njihove odbrambene karakteristike, da odgovorimo kvalitetno i da pokušamo da budemo u igri.“

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

67 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve