Nova vest
Košarka

Četvrtak, 27.10.2016.

09:21

Simonović: Ne znam gde je trofej Evrolige

Košarkaš Crvene zvezde Marko Simonović ocenio je da je dobra igra njegove ekipe u odbrani bila ključni faktor u pobedi nad Barselonom u trećem kolu Evrolige.

Izvor: MN

Autor: MN

Simonović: Ne znam gde je trofej Evrolige
Starsport

Zvezda je u Kombank areni pobedila Barselonu sa 76:65 u trećem kolu Evrolige.

"Dobra odbrana je prelomila meč. Mislim da smo igrali sjajnu odbranu. Oni na kraju nisu imali rešenja čak i kada su imali otvorene šuteve, jednostavno su ih 'mašili', jer im je ipak teško bilo posle 40 minuta snažne igre, kada im dišeš sve vreme za vratom", rekao je Simonović novinarima posle utakmice.

Simonović se osvrnuo na video video snimak Evrolige u kojem je on u glavnoj ulozi, zajedno sa saigračima, vraća ukradeni pehar elitnog takmičenja.

"Mislim da je to bila sjajna ideja. Ne znam zašto su baš mene odabrali", rekao je Simonović i uz osmeh izjavio da ne zna gde je pehar.

"Čvrsta i jaka igra u odbrani Zvezdi već treću godinu za redom donosi rezultat u Evroligi", dodao je on.

Simonović je rekao da je Zvezda pokazala da može kvalitetno da igra i protiv jakih ekipa u Areni, a ne samo u dvorani "Aleksandar Nikolić".

"Eto, pokazali smo da možemo i u Areni da igramo. Nije mi previše bitno gde igramo, samo da su naši tu, kao prošle godine u Minhenu (protiv Bajerna). Ja nisam znao da smo u Mihnenu. Nadam se da će biti još jače u nastavku sezonu, ukoliko je to uopšte moguće", naveo je Simonović.

On je dodao ekipi predstoji "malo uživanja" u večerašnjem trijumfu, ali da od sutra koncentracija mora da bude na sledećem protivniku - Panatinaikosu.

Njegov saigrač Ognjen Kuzmić rekao je da je Zvezda osvarila važnu pobedu protiv Barselone.

"Važna utakmica i važna pobeda za nas. Bitno je da nastavimo ovako da igramo. Nadma se da će sve ići kako treba posle ove utakmice. Ovo je bila prva utakmica u Areni... Jednostavno nemam reči za atmosferu. Mnogo pomaže, daje energiju", rekao je Kuzmić.

Zvezda je posle loše prve četvrtine u nastavku meča zaigrala znatno bolje, posebno u odbrani.

"Nije bilo lako zaustaviti ih, ali smo timski obavili odličan posao. Dobro smo branili 'pik en rol', igrali smo čvrsto na visokim igračima, solidna odbrana svakako", rekao je Kuzmić.

On je dodao da ekipa mora dobro da se spremi i odmori za narednu utakmicu u Evroligi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve