Nova vest
Košarka

Sreda, 26.10.2016.

08:05

'Kraljevski' start NBA, debakl Voriorsa!

Lebron Džejms je gutao knedle u grlu dok se obraćao publici u Klivlendu pred start nove sezone, ali je nakon toga prešao na posao.

Izvor: B92

Autor:B92

'Kraljevski' start NBA, debakl Voriorsa!
Getty images

Košarkaši Klivlenda otvorili su NBA sezonu ubedljivom pobedom protiv Njujorka na svom parketu rezultatom 117:88.

'Kralj' Klivlenda Lebron Džejms obeležio je start sezone i podizanje šampionske zastave pod svodove 'Kviken Loans' arene 43. tripl dablom u karijeri (19 poena, 14 asistencija i 11 skokova). Džejms je prethodno slavio u oba navrata sa Majamijem posle osvojenih titula, pa je zadržao savršen učinak.

„Bilo je sjajno doživeti ovaj trenutak. Bilo je teško koncentrisati se na utakmicu, ali smo uradili odličan posao, posebno u drugom poluvremenu. Bilo je mnogo emocija“, rekao je Lebron koji je uz Kajrija Irvinga i ostatak ekipe doneo Klivlendu prošle sezone prvu titulu posle 52 godine.

Njujork Niksi, koji su sa Rouzom i Noom napravili ambiciozan tim, držali su se do poluvremena kada je bilo 48:45, ali na startu treće deonice Klivlend ih je razbio.

Irving je bio sjajan sa 29 poena, četiri trojke i 12-22 iz igre, a Kevin LAv dodao je 23 poena i 12 skokova. Karmelo Entoni je na drugoj strani imao 19 poena i 5 skokova, Rouz je dodao 17 poena i 3 skoka, a Kristaps Porzingis 16 poena i 7 skokova.

Pobedu kod kuće na startu sezone ostvario je i Portland koji je slavio protiv Jute sa 113:104. Meč je bio potpuno izjednačen do samog finiša, a fantastični Dejmijan Lilard je doneo trijumf Trejlblejzersima.

Završio je sa nestvarnih 39 poena (13-20), 9 skokova i 6 asistencija, a odličnu podršku imao je u Si Džej Mekalumu koji je dodao 25 poena i 3 skoka. Juta, koja je igrala bez povređenih Hejvorda i Fejvorsa, pokazala je da će i ove sezone biti dobar tim.

Veteran Džo Džonson ubacio je 29 poena, Gober je imao 12 poena i 14 skokova, a 26 poena dodao je Rodni Hud.

Ipak, derbi prve večeri odigran je u Orakl areni gde je San Antonio Grega Popovića ozbiljno 'ošamario' Golden Stejt Voriorse. Tim Stiva Kera, koji je najavljen kao najveći favorit ove sezone nakon dolaska Kevina Durenta, nije imao šansu protiv Sparsa.

San Antonio je od starta preuzeo kontrolu nad utakmicom, ubacio je u sve četiri četvrtine 30+ poena i potpuno je razbio Voriorse slavivši sa 129:100.

Sparsi su šutirali sjajnih 12-24 za tri poena, a predvodio ih je čovek koji nije ubacio nijednu trojku. Kavaj Lenard završio je sa 35 poena, 5 skokova i 3 asistencije. Sjajan je bio i Oldridž sa 26 poena i 14 skokova, a Džonaton Simons dodao je 20 poena i 4 skoka sa klupe.

Kevin Durent imao je 27 poena, 10 skokova i 4 asistencije u poraženom timu. Stef Kari je uz 26 poena imao 4 asistencije i 3 skoka, a Drejmond Grin je dodao 18 poena, 12 skokova i 6 asistencija. Slabije je odigrao Klej Tompson sa 11 poena (5-13) i 2 asistencije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

99 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve