Nova vest
Košarka

Četvrtak, 20.10.2016.

21:43

EL: Real slavio u Tel Avivu, dabl-dabl Ljulja

Košarkaši Real Madrida nadigrali su Makabi 89:82 (20:16, 26:17, 24:16, 27:25), na teškom gostovanju u Tel Avivu.

Izvor: AK

Autor: AK

EL: Real slavio u Tel Avivu, dabl-dabl Ljulja
Foto: EPA/ABIR SULTAN

Domaćin je dobrom igrom u trećem periodu uspeo da nadoknadi 13 poena zaostatka s poluvremena, ali je Real dominacijom u skoku te trojkama u prelomnim trenucima uspeo da stigne do druge pobede u Evroligi.

Real je zabeležio drugu pobedu, pred španski derbi sa Baskonijom u sledećem kolu. Makabi će prvu pobedu u sezoni tražiti protiv Galatasaraja.

Madriđane je predvodio Džejsi Kerol koji je pogodio pet trojki iz osam pokušaja za 18 poena na kraju, dok je dabl-dabl zabeležio Serhio Ljulj sa 14 poena i 11 asistencija.

Ovaj tandem je odlično prazio Rudi Fernandes sa 16 poena, od čega je većinu ubacio u drugom poluvremenu. Gustavo Ajon i Entoni Rendolf su dodali po devet poena, uz 13 skokova zajedno, šest u napadu.

Najefikasniji u izraelskom timu bio je Viktor Rud sa 18 poena uz 7 skokova, 16 je dodao Endru Gaudlok, a 15 Soni Vims, a Amerikanci su imali i po 5 asistencija.

Dvocifren učinak imali su još Di Džej Sili i Kolton Ajverson sa po deset poena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve