Nova vest
Košarka

Sreda, 19.10.2016.

22:01

EK: Istakli se Lučić, Milosavljević, Paunić

Srpski košarkaši istakli su se u pobedama svojih ekipa u okviru drugog kola Evrolige.

Izvor: SM

Autor: SM

EK: Istakli se Lučić, Milosavljević, Paunić

U ekipi Bajerna, koji predvodi Aleksadar Saša Đorđević bivši košarkaš Partizana Vladimir Lučić, imao je učinak od 19 poena, uz tri skoka i jednu asistenciju, u pobedi nad Mursijom 92:84.

Još jedan bivši igrač crno-blih Dragan Milosavljević imao je odlično veče, u pobedi Albe u Bilbau 85:77 ubacio je 12 poena. Ivan Paunić je sa 15 bio jedan od najzaslužnijih za preokret Fuenlabrade za 89:85 protiv Himkija.

Protiv Bajerna, koji je ostvario prvu pobedu u takmičenju, Fakundo Kampaco je postigao 20 poena za Mursiju, koja u narednom kolu gostuje ekipi Zenita iz Sankt Peterburga.

Fuanlebradu je protiv Himkija predvodio Hrvat Marko Popović sa 22 poena, dok se u ruskom timu istakao Sergej Monja sa 18. Španski tim je tako zabeležio prvu pobedu i u narednom kolu dočekaće Bilbao, dok će moskovski Himki gostuje Albi.

U grupi D, Valensija je na svom terenu poražena od Hapoela sa 81:77. Rafa Martines je ubacio 22 poena, Bojan Dubljević je dodao 15, a izraelsku ekipu predvodio je Kurtis Jerelis sa 18 poena, uz dva skoka i dve asistencije i Džerom Dajson sa 17 uz 9 skokova.

Najefikasniji u trijumfu Albe bio je Dominik Džonson sa 21 poenom, dok se u poraženoj ekipi istakao Majkl Erik sa 15 poena. Alba dočekuje Himki, a Bilbao Lijetuvas Ritas, u trećem kolu Evrokupa.

Kolo je obeležila i pobeda Hapoel Jerusalima u Valensiji 81:77, uz dabl-dabl Amarea Stodemajera koji je na debiju u Evropi imao po deset poena i skokova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve