Nova vest
Košarka

Utorak, 18.10.2016.

18:30

Poraz Mege na debiju u Ligi šampiona

Košarkaši Mega Leksa poraženi su na svom parketu od italijanskog Avelina sa 84:70, u 1. kolu FIBA Lige šampiona.

Izvor: B92

Autor:B92

Poraz Mege na debiju u Ligi šampiona
Starsport

Srpski tim igrao je istorijsku, prvu utakmicu u nekom evropskom takmičenju, ali se taj debi nije dobro završio.

Gosti iz Italije vodili su praktično tokom cele utakmice i na kraju su sasvim zasluženo odneli bodove iz Sremske Mitrovice.

Mega je u nekoliko navrata uspevala da uhvati priključak i sustigne rivala, ali je svaki put usledio odgovor italijanskog predstavnika koji je pokazao sasvim solidan kvalitet.

Kaba je završio sa 18 poena i 9 skokova, Jovan Novak je ubacio 15 poena, a Rade Zagorac 7 (2-10) uz 5 skokova. Gosti su šutirali 14-34 za tri poena, a najbolji je bio Džo Regland sa 25 poena i 3 skoka. Markiz Grin je dodao 5 poena i 10 asistencija, a Rendolf je ubacio 19 poena.

Mega za nedelju dana na istom mestu u drugom kolu dočekuje Cibonu.

Tok meča:

Gosti iz Italije su od starta preuzeli vođstvo i pokazali da će Mega imati težak posao na debiju u evropskom takmičenju.

Avelino je igrao raznovrsno, nijedan igrač se nije previše isticao i takva košarka donela ima je +7 u 9. minutu (20:13). Tim Dejana Milojevića je u samom finišu prve deonice preko Jaramaza i Tejića smanjio zaostatak, pa je posle deset minuta bilo 22:19 za goste.

Početkom druge deonice gosti su serijom trojki došli do ubedljivih 36:23, a onda je usledila sjajna serija Mege.

Srpski predstavnik je u narednih pet minuta postigla samo dva poena i srpski predstavnik je u potpunosti uhvatio priključak na poluvremenu – 38:34. Rade Zagorac je vezao pet poena, Alfa Kaba je igrao sjajno pod košem, pa se očekivala neizvesna utakmica u nastavku.

Početkom drugog dela delovalo je da će srpski predstavnik stići do preokreta. U 33. minutu je bilo samo -1 posle poena Simeunovića (41:40), ali usledila je serija gostiju 12-1 i Mega se ponovo našla u problemu.

Ta serija je i donela gostima +9 pred odlučujućih deset minuta (57:48), iako je Marko Tejić pokušao da vrati svoj tim u igru krajem trećeg perioda.

Slično kao i tokom cele utakmice, Mega je i u poslednjoj deonici prišla rivalu, ali nije imala snage za preokret. Bilo je -5 posle poena Kabe u 31. minutu, ali Regland i Lunen su na drugoj strani pogodili po trojku i ponovo su odbili nalet ekipe Dejana Miloevića.

Gosti su često šutirali za tri i bili su prilično uspešni, pa su na taj način tokom cele utakmice uspevali da ostanu u vođstvu. Rade Zagorac je još jednom ove sezone odigrao ispod svog nivoa, pa je daleko najbolji u sastavu Mege bio Alfa Kaba. On ipak nije mogao sam, pa je Avelino rutinski proveo meč kraju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve