Nova vest
Košarka

Četvrtak, 13.10.2016.

20:40

Zvezda ispustila pobedu na startu Evrolige!

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su u Pioniru od Darušafake sa 73:70, na otvaranju nove sezone u Evroligi.

Izvor: B92

Autor:B92

Zvezda ispustila pobedu na startu Evrolige!
Starsport

Ekipa Dejana Radonjića vodila je praktično tokom cele utakmice, ali je u poslednja dva mintua ispustila prednost i nesrećno je poražena.

U poslednjoj sekundi Marku Guduriću nije sviran faul u šutu za tri poena, iako je utisak da je faul postojao.

Odlučio je promašen zicer i izgubljena lopta kapitena Luke Mitrovića u poslednjem minutu, pa crveno-beli nisu nagrađeni za sjajno odigranih 35 minuta.

Od početka utakmice srpski šampion je zaigrao lepršavo i već u prvoj četvrtini je stigao do dvocifrene prednosti (22:11). Na poluvremenu je bilo 44:30, a na startu dreugog dela i najvećih +16 (46:30).

Ipak, skupocena i veoma iskusna ekipe iz Turske malo po malo se vraćala u meč i u neizvesnoj završnici je zahvaljujući Vonamejkeru i Klejburnu uspela da odnese bodove iz Beograda.

Ognjen Kuzmić je bio sjajan sa 16 poena i 9 skokova, Gudurić je dodao 13 uz 2 skoka, a Luka Mitrović 12 uz 5 skokova. Na drugoj strani, Klejburn je ubacio 19, a Bertans 13 poena.

Zvezda u drugom kolu gostuje Galatasaraju u Istanbulu.

Tok meča:

Duel je počeo sada već tradicionalno pošto su navijači Zvezde još jednom nadglasali himnu Evrolige, a atmosfera u hali ’aleksandar Nikolić’ bila je fantastična.

Crveno-beli su počeli poenima pod košem Kuzmića i kapitena Mitrovića, a onda je Dženkins ubacio trojku i dodatno podgrejao atmosferu. Posle serije 11-0 ekipe Dejana Radonjića trener gostiju je morao da reaguje (15:6).

Igrala je Zvezda fantastičnu odbranu protiv izuzetno kvalitetnog protivnika i na taj način je uspevala da zadrži prednost.

Kapiten Mitrović je prednjačio u napadu, lako je rešavao situacije jedan na jedan, a upravo posle njegovih poena crveno-beli su prvi put došli do dvocifrene prednosti – 22:11 u 8. minutu.

U samom finišu prve deonice turski tim je došao do nekoliko lakih poena sa linije slobodnih bacanja i smanjio je zaostatak nakon 10 minuta - 24:17.

Darušafaka se malo po malo vraćala u meč i u 13. minutu je došla na samo -3 posle poena Vonamejkera – 28:25.

Usledila je trojka Gudurića, ali je Zvezda u narednih nekoliko napada propustila priliku da se odlepi. Gosti to nisu iskoristili, pa su crveno-beli trojkom Dangubića i poenima uz faul Jovića u kontri ponovo došli do +11 (38:27).

U finišu prvog poluvremena i navijači i igrači Zvezde su pojačali, pa je u jednom trenutku an semaforu stajalo 44:29. Priradio je tandem Jović-Kuzmić, pa je bivši centar PAO stigao do dvocifrenog učinka u prvom delu.

Zvezda je uz sjajnu igru na poluvremenu vodila sa 44:30.

Treća deonica počela je poenima Kuzmića za najvećih +16, ali usledila je serija gostiju 7-0 i Zvezdina prednost je ponovo bila jednocifrena (46:37). Dejan Radonjić bio je vidno ljut na olako ispaljenu trojku Gudurića pri rezultatu 48:37.

Zvezda je ipak igrala pametno u tim trenucima. Odbranom i dugim napadima uspevala je da održi prednost, ali problem je bio što napad nije funkcionisao. To je dalo gostima šansu da se vrate i Bertans je poenima u 30. minutu doneo samo -6 Darušafaki – 52:46.

Vonamejker je u prvom napadu u poslednjoj deonici lagano poentirao za 52:48, pa je bilo jasno da će duel ući u neizvesnu završnicu. Zvezda je odgovorila sa četiri vezana poena, ali usledila je nova serija turske ekipe, a posle trojke uz faul Bertansa bilo je samo 56:54.

Gudurić je posle tajm-auta ubacio trojku, ali je na drugoj strani na isti način uzvratio Vonamejker.

Usledila je nova trojka Gudurića i Zvezda je otišla na +7, ali Klejburn je brzo vratio goste – 64:61 na 5 minuta do kraja.

Gudurić je ubacio nove poene, a Luka Mitrović je 140 sekundi pre kraja doneo 67:61. Bertans je 20 sekundi kasnije smanjio na 67:63, a isti igrač je doneo i -3 na 95 sekundi do kraja (68:65). Zvezda nije uspevala u napadu da dođe do poena, pa je minut pre kraja bilo samo +1 posle poena Klejburna (68:67).

Luka Mitrović je promašio neverovatan zicer posle fantastično odrađenog posla pod košem, a Klejburn je doneo gostima prvo vođstvo posle 1. minuta – 69:68.

Zvezda je ponovo posle tajm-auta pokušala preko Mitrovića koji je izgubio loptu iako je možda i fauliran, a Vilbekin je doneo +3 gostima 12 sekundi pre kraja (71:68). U poslednjoj sekundi meča Bertans je napravio čist faul na Marku Guduriću koji je bio na šutu za tri poena, ali sudije ništa nisu svirale i meč je završen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

457 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve