Nova vest
Košarka

Sreda, 12.10.2016.

16:41

Blat: Zvezda ima veliku košarkašku tradiciju

Trener turske Darušafake Dejvid Blat istakao je da njegov tim otvara sezonu u Evroligi teškim gostovanjem u Beogradu.

Izvor: B92

Autor:B92

Blat: Zvezda ima veliku košarkašku tradiciju
Starsport

Blat je rekao da srpski šampion Crvena zvezda ima veliku košarkašku tradiciju i posebno je istakao navijače koji, kako je naveo, veoma dobro poznaju košarku.

„Pre svega, moram da kažem da smo svi veoma uzbuđeni i da očekujemo veoma tešku sezonu u Evroligi. Igraće samo 16 najboljih ekipa. Naš prvi protivnik je Crvena zvezda koja ima veliku košarkašku tradiciju. Takođe, njihovi navijači veoma dobro poznaju košarku. Igrao sam mnogo puta u Beogradu i znam da je ovo za nas težak početak takmičenja u Evroligi“, rekao je Blat.

Blat je 2014. sa Makabijem osvojio titulu u Evroligi pre nego što se okušao u NBA. Tamo je bio na klupi Klivlend kavalirsa, ali epozoda u Americi se nije uspešno završila, pa se vratio u Evropu.

„Što se mene lično tiče, vraćam se u Evroligu posle dve godine. Odigrao sam preko 200 mečeva u ovom takmičenju, a sada sam došao da radim u veoma dobar klub sa odličnim igračima. Sve je na visokom nivou, veoma sam zadovoljan.“

Duel se igra u četvrtak u 'Pioniru' i počinje u 21 čas.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

106 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve