Nova vest
Košarka

Sreda, 12.10.2016.

14:32

Henes zove Novickog u Bajern

Legendarni nemački košarkaš Dirk Novicki dobio je ponudu da po završetku igračke karijere postane savetnik minhenskog Bajerna.

Izvor: B92

Autor:B92

Henes zove Novickog u Bajern
Getty images

Nemački tim sa klupe predvodi Aleksandar Djordjević.

Predsednik Bajerna Uli Henes izjavio je bi voleo da 38-godišnji krilni košarkaš obuče dres Bavaraca, ali da je zbog finansija realnije da preuzme neku od funkcija u klubu kada on to odluči.

"Ukoliko Dirk razmišlja o ulozi savetnika posle karijere, dobrodošao je u Bajern. Još uvek ne možemo da ga priuštimo kao igrača, čak i ukoliko bismo imali budžet od 10 miliona evra. Možda jednog dana organizujemo košarkašku utakmicu na Alijanc areni pred 70.000 navijača protiv Čikaga ili nekog tima iz NBA lige u čast Novickog", rekao je Henes, praktično novi-stari predsenik Bajerna jer se jedini kandidovao za to mesto.

Novicki je letos potpisao novi, dvogodišnji ugovor sa Dalasom, ali ima opciju da po završetku prve sezone raskine ugovor ukoliko odluči da ode u igračku penziju.

Jedan od najboljih evropskih košarkaša u istoriji NBA lige član Maveriksa je od 1998. godine, sa kojima je osvojio šampionski prsten 2011. godine.

Novicki je najbolji strelac u istoriji Dalasa, a ukupno šesti u istoriji najjače košarkaške lige sveta, iza Karim Abudul Džabara, Karla Melouna, Kobija Brajanta, Majkla Džordana i Vilta Čemberlena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve