Nova vest
Košarka

Četvrtak, 06.10.2016.

09:34

Duda: Pobedili bismo "Drim tim" da nije bilo rata

Srpski trener Dušan Ivković rekao je da bi reprezentacija Jugoslavije pobedila „Drim tim“ na Olimpijskim igrama 1992. godine, da nije bilo rata.

Izvor: MN

Autor: MN

Duda: Pobedili bismo
Starsport

Ivković je u intervjuu za televiziju Grčke pričao o svom životu i karijeri, a uz to je istakao da bi državni tim savladao ekipu najboljih američkih košarkaša, čak i bez hrvatskih i slovenačkih igrača, ali Jugoslavija tada nije nastupala zbog sankcija.

„Da nije bilo rata, verujem da bismo pobedili „Drim tim“. Dok su se drugi igrači fotografisali sa američkim, Džordanom i ostalima, mi smo radili za taj meč, jer verujem da bismo mogli da ih pobedimo."

U tom timu ne bi bilo igrača poput Petrovića, Kukoča, Rađe, ali Ivković smatra da bi Divac, Paspalj, Đorđević i ostatak tima mogli da ispišu istoriju.

Ivković je potom pričao i o pokojnom Draženu Petroviću, ali nije izdvojio nijednog košarkaša kao omiljenog.

„On je bio veliki radnik. Ako trening počinje u 8, on je stizao već u pola 8, kako bi bio spreman da uči i radi. Ipak, ne mogu da izdvojim nijednog igrača, svi su mi bili kao deca", istakao je Ivković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

152 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve