Nova vest
Košarka

Utorak, 04.10.2016.

13:00

FMP: Zbog pritisaka nećemo u EK, tražimo odštetu

Košarkaški klub FMP saopštio je da neće nastupati u Evrokupu, a da će možda tražiti nadoknadu štete zbog "neprincipijelnih pritisaka" u srpskoj javnosti.

Izvor: B92

Autor:B92

FMP: Zbog pritisaka nećemo u EK, tražimo odštetu
Foto: Starsport

Kako je navedeno u saopštenju kluba, odluka je doneta glasanjem skupštine uprkos "pozitivnim preporukama dobijenim od Upravnog odbora".

U saopštenju se dodaje da je neučešće u drugom takmičenju EKA "izazvano neprincipijelnim pritiscima i atmosferom koja je stvorena u javnosti da niko, nakon nekoga, iz Srbije ne može da igra Evrokup".

"Članovi Skupštine kluba su informisani, i koliko je klub sa druge strane mogao da dobije u svakom pogledu igranjem Evrokupa, o čemu su nas izvestili članovi UO i pravnog tima KK FMP. Zato ćemo u narednom periodu uz pomoć advokata EKA razmotriti pravne mogućnosti za nadoknadu štete koju je KK FMP pretrpeo zbog neučešća u Evrokupu", piše u saopštenju.

Deo saopštenja "nakon nekoga" odnosi se na KK Partizan, kome je KSS zapretio suspenzijom ukoliko nastupi u Evrokupu, a isto važi verovatno i za nastavak saopštenja.

"Time ćemo učiniti još jednu uslugu srpskoj košarci (koja je godinama unazad imala velike koristi od postojanja FMP-a u vidu desetina reprezentativaca u svim selekcijama) i konačno otkriti sve koji pod plaštom nekakve zaštite interesa srpske košarke, zapravo uništavaju tu košarku na sve moguće načine", navodi se u saopštenju.

Takođe, FMP ističe da klub raduje činjenica da čelnici EKA prepoznaju važnost kluba u evropskim okvirima.

"Čini nam se, i mnogo više nego mnogi u domaćoj javnosti i srpskoj košarci. Takav stav i poverenje koje imamo od vodećih ljudi EL naša je najveća pobeda", navodi se.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

97 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve