Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 03.10.2016.

17:50

Džikić: MZT opasan, da zaustavimo Lalića i Mesija

Košarkaši Partizana u utorak od 17h igraju drugo kolo ABA lige protiv ekipe MZT u Skoplju.

Izvor: SM

Autor: SM

Džikić: MZT opasan, da zaustavimo Lalića i Mesija
Foto/ KK Partizan

Crno-beli su na startu sezone, u prvoj utakmici, posle neizvesne završnice savladali ekipu Mornara u Baru, rezultatom 58:57.

Trener crno-belih, Aleksandar Džikić, izjavio je da očekuje težak meč u Skoplju, protiv ekipe koja je opasna i u reketu i spolja.

"MZT je u dobroj meri promenio sastav ekipe u odnosu na prošlu godinu, imaju novog trenera, početak je sezone, sigurno imamo iste probleme. Očekuje nas teška utakmica protiv ekipe koja je opasna i u reketu i sa spoljnih pozicija, sa nekoliko igrača koji sami mogu da odluče pobednika. Pokušaćemo da što bolje iskontrolišemo tu njihovu unutrašnju igru, naročito Lalića, i kreacije iskusnog Mesija. U odbrani su već u prvom kolu pokazali da se protiv njih mora igrati sa puno koncentracije, jer su na određene napade protivnika menjali odbranu, prelazili na zonske varijante", zaključio je Džikić.

Plejmejker Partizana, Branislav Ratkovica je u Baru prvi put zaigrao nakon nekoliko nedelja odsustva zbog povrede. Pred drugo gostovanje, Ratkovica poručuje da crno-beli moraju smanjiti oscilacije u igri.

"Očekuje nas još jedan težak meč protiv ekipe koja je veoma kvalitetna i timski i individualnu. Od samog početka je neophodno da nam koncentracija bude na maksimalnom nivou i da taj nivo održavamo tokom svih 40 minuta igre", istakao je plejmejker crno-belih.

Nakon gostovanja u Makedoniji, KK Partizan NIS će u petak, 07. oktobra, odigrati prvi zvanični meč na domaćem terenu u novoj sezoni. Protivnik crno-belima biće zagrebačka Cibona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve